Tiesa ASV bloķē ar 3D printeriem izgatavojamo ieroču plānu izvietošanu internetā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Federālais tiesnesis ASV pilsētā Sietlā uz laiku bloķējis ar 3D printeriem izgatavojamo šaujamieroču digitālo plānu legālu izvietošanu internetā, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Ieroču aktīvistu un ASV valdības jūnija beigās panāktais izlīgums vairākus gadus ilgušajā tiesvedībā paredzēja, ka, sākot ar 1.augustu, ASV varēs legāli ievietot internetā ar 3D printeriem izgatavojamu šaujamieroču plānus un tos lejuplādēt.

Tomēr astoņi ASV štati un Kolumbijas distrikts pirmdien iesūdzēja ASV valdību tiesā, lai bloķētu šo vienošanos, paužot viedokli, kā šādi ieroči rada būtiskus draudus sabiedrības drošībai.

Prasību pret ASV valdību Sietlas tiesā iesniedza Vašingtonas štata ģenerālprokurors Bobs Fergusons.

ASV apgabala tiesnesis Roberts Lasniks Sietlā izdeva rīkojumu, kas uz laiku aptur vienošanās stāšanos spēkā, uzsverot, ka mājas apstākļos izgatavojamo ieroču plāni var nonākt nepareizās rokās.

Atkārtotu šā jautājuma izskatīšanu tiesnesis ieplānojis 10.augustā.

Lejuplādējamo ieroču nonākšana legālā apritē satrauc daudzus - šādiem ieročiem nav sērijas numuru, kā rezultātā tie ir “neizsekojami”, un tāpēc nodēvēti par “spoku ieročiem”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu