"Dueta Sandra" Andris pusotru gadu pēc sievas nāves gatavs iestūrēt laulības ostā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pērnā gada februārī ar retu un neārstējamu slimību mūžībā devās pašmāju muzikālās apvienības "Duets Sandra" dalībniece Sandra Brīnuma. Viņas vīrs Andris Brīnums intervijā izdevumam "Ieva" skaidro, kā turpinās viņa muzikālā karjera, kā arī atklāj nākotnes plānus saistībā ar savu jauno draudzeni. 

Andris izdevumam atklāj, ka nedēļu pēc Sandras nāves viņa vienīgais glābiņš bijis alkohols, tomēr drīz vien viņš pats sācis stāties uz kājām. Liels atbalsts grūtajā laikā bija fanu sūtītās vēstules sociālajos tīklos. Vienu no tām atsūtīja Andra pašreizējā draudzene Oksana.

Daudzi cilvēki joprojām nosoda Andri par to, ka pēc 40 gadus ilgas laulības un sievas pavadīšanas mūžībā viņš tik ātri atrada jaunu mūzu. Tomēr mūziķim ir savs skaidrojums: "Bet ko man bija darīt? Es biju palicis viens! Ar šņabi vairs nedraudzējos, koncertu bija maz. Nezinu, cik tas labi vai slikti, bet tā sanāca: tas bija dīvaini gan viņai, gan man, bet mēs sazvanījāmies un satikāmies. (..) Kā straume aiznesa, tā mēs ļāvāmies, un paldies Dievam."

Uz jautājumu, ko par to sacītu Sandra, Andris izdevumam atklāj: "Četrdesmit mūsu laulības gados man nebija nevienas citas sievietes - nebija ne vajadzības, ne iespēju, mēs visur bijām kopā, visur! Pat ne minūti šķirti - vien tik, cik viens nokāpj līdz pirmajam stāvam un uzkāpj atpakaļ. (..) Jā, es domās Sandrai paprasu piedošanu, bet ko es varu darīt, ja viņa aizgāja?! Šad tad Sandru redzu sapņos - tie ir saistīti ar mūziku, mēs kopā koncertējam. Neko sliktu viņa nesaka."

Andris, kurš šobrīd turpina "Dueta Sandra" darbību kopā ar mūziķi Andri Rogu, neslēpj, ka viņam pret Oksanu ir nopietni nodomi: "Mums ļoti saskan, un gan jau mēs arī apprecēsimies. Esmu pateicīgs Oksanai par visu, jo tieši viņa man palīdzēja pārdzīvot dzīves grūtākos brīžus."

Jau vēstīts, ka Sandras veselības problēmas sākušās ar balsi. Sākumā licies, ka tā ir parasta saaukstēšanās, pārgurums, un drīzumā viss pāries. Taču balss aizsmakums turpinājies un kļuvis izteiktāks. Lai turpinātu dziedāt, Sandrai nācies arvien vairāk piepūlēties. Pēc pusgada ilgās kakla ārstēšanas kāds ieteicis vērsties arī pie citiem speciālistiem. Tā nejauši un negaidīti visai Sandras ģimenei izskanējusi diagnoze – amiotrofā laterālā skleroze (ALS).

Duets Sandra tika izveidots 1991. gada vasarā. Viena no grupas populārākajām dziesmām ir «Mazcenas mobilais». Dziesma muzikāli daudz ko aizguvusi no 1971. gada Tonija Kristija TOP 40 singla «The IS The Way To Amarillo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu