Rēzijas Kalniņas vīrs pārvācas uz Vāciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

31. jūlijā diriģents Ainārs Rubiķis un viņa sieva aktrise Rēzija Kalniņa nosvinēja kāzu piekto jubileju, bet pēc tam katram dzīve ritēs savā pasaules malā. "Jau augustā pārvākšos," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāja diriģents. 

Pērn Vācijas galvaspilsētā sāktais darbs Berlīnes Komiskajā operā diriģenta dzīvē drīz ieviesis pārmaiņas. "Nebiju gaidījis šādu iznākumu. Domāju, to nebija gaidījis neviens. Es dzīvošu Vācijā. Jau augustā pārvākšos. Man būs jābūt tur pusgadu, bet Rēzija paliks Latvijā. Viņai te gaidāma, manuprāt, ļoti interesanta sezona. Rēzija iestudēs gan savas izrādes, gan strādās pie ļoti nopietnām un labām lomām," sacīja Ainārs. 

"Pagājušā gada 16. augustā sāku oficiāli strādāt par Berlīnes Komiskās operas muzikālo vadītāju. Mana sezona tad jau bija saplānota, un tas ir arī galvenais iemesls, kāpēc Rēzija nevar braukt līdzi uz Vāciju - arī viņas sezona Latvijā jau ir saplānota. Tagad savus projektus esmu pārplānojis par labu Berlīnes Komiskajai operai," pastāstīja Ainārs. Tur jūnijā pirmizrādi piedzīvoja Šostakoviča satīriskās operas Deguns (The Nose) iestudējums Bārija Kaski režijā.

"Šī opera, manuprāt, ir sarežģītākais skaņdarbs, pie kura līdz šim esmu strādājis. Atceros, kad Novosibirskā sākām iestudēt Leonarda Bernsteina Mesu, man šķita - šī mūzika ir tik sarežģīta! Un tad nāca divas stundas Šostakoviča mūzikas... Tolaik, kad man kāds jautāja - ko tu šovakar darīsi, es smejot atbildēju: "Urbināšu degunu!" Taču šī opera tiešām bija ļoti nopietns darbs. Jūtos ārkārtīgi lepns par saviem jaunajiem kolēģiem. No maija līdz pēdējai izrādei 14. jūlijā mēs kopā izgājām ārkārtīgi nozīmīgu skolu. Šie cilvēki ir manas zvaigznes!" uzsvēra Ainārs. 

Taujāts, kā ticis pie tik nozīmīga amata - Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs pastāstīja: "Man vienkārši piezvanīja aģente un pajautāja - vai tu vari atbraukt uz Berlīnes Komisko operu un aizvietot diriģentu izrādē Oņegins? Vai varu nodiriģēt operas izrādi? Tieši tobrīd ritēja pēdējais mēģinājums Rīgas Oņeginam. Sazvanījos ar Jāni Liepiņu, un viņš piekrita mani aizvietot un nodiriģēt Rīgas Oņeginu. Tā es aizbraucu uz Berlīni. Pirms devos uz skatuvi, mana menedžere paziņoja - starp citu, šis opernams meklē galveno muzikālo direktoru. Vēsi atbildēju - šī nav tā reize, jo mums pirms izrādes lāga nekas nav samēģināts! Ar kori vispār nebiju ticies. To ieraudzīju tikai izrādē. Pēc izrādes Bārijs Kaski ieskrēja pie manis ģērbtuvē, kliegdams: "Tev vajag darbu?" Tajā brīdī man darbu patiešām vajadzēja, un es atbildēju apstiprinoši."

Pagājušajā nedēļā koncertā savu vīru klātienē atbalstīja viņa sieva aktrise un režisore Rēzija Kalniņa. "Kopā dosimies uz Vāciju, kur 4. un 5. augustā uzvedīsim Leonarda Bernsteina Mesu Trīrē un Maincā, arī reģionāli nozīmīgajā Mozeles Mūzikas festivālā. Tajā piedalīsies vācu jauniešu koris un latviešu grupa Framest."

Ainārs augustā iekārtosies uz ilgāku palikšanu Vācijā, bet Rēzija augusta vidū atgriezīsies Latvijā, jo sāksies mēģinājumi Dailes teātrī pie bulgāru režisora Aleksandra Morfova lugas Lauva ziemā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu