Pašnāvību izdarījušās snovbordistes tēvs: vairāk jāseko līdzi mentālajai veselībai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sabiedrībā ir nepieciešams vairāk veidot izpratni par jauno sportistu mentālo veselību, uzskata pašnāvību izdarījušās britu snovbordistes Ellijas Souteras tēvs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā 18. dzimšanas dienā talantīgā britu snovbordiste Ellija Soutera izdarīja pašnāvību.

Viņas tēvs Tonijs Souters sarunā ar BBC uzsver, ka sabiedrībā pārāk maz tiek veidota izpratne, ar kādu spiedienu saskaras jaunieši, kuri agrā vecumā kļuvuši par profesionāliem sportistiem.

"Sabiedrībā vairāk jāpievērš uzmanība izpratnei par mentālo veselību," uzskata snovbordistes tēvs.

Viņaprāt, meita psiholoģiski sabrukusi pēc tam, kad nokavējusi lidojumu uz Lielbritānijas izlases treniņnometni.

"Viņa vēlējās būt labākā, centās nevienu nepievilt. Muļķīgi, ka tāda sīkuma dēļ rodas traģēdija, tāpēc ka bērns izjūt tik lielu spiedienu," sacīja Tonijs Souters.

Soutera tika uzskatīta par vienu no talantīgākajām Lielbritānijas snovbordistēm, kura bija kandidātu sarakstā dalībai 2022.gada olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā gadā viņa izcīnīja bronzas godalgu Eiropas jaunatnes Olimpiskajā festivālā, kā arī sacensību noslēguma ceremonijā nesa valsts karogu.

Tāpat viņa tika izraudzīta Jaunzēlandē gaidāmā pasaules junioru snovborda čempionāta startam Lielbritānijas izlases sastāvā, kas nākammēnes būtu viņas atgriešanās kādās no sacensībām.

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu