ISSP Galerijā Džeisona Fulforda izstāde “Kleitona lidojums”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 8. augusta līdz 19. septembrim ISSP Galerijā būs apskatāma amerikāņu fotogrāfa Džeisona Fulforda (Jason Fulford) izstāde "Clayton’s Ascent" (“Kleitona lidojums”). Izstādes atklāšana – 7. augustā plkst. 18.

Amerikāņu fotogrāfa un izdevēja Džeisona Fulforda pirmajā izstādē Rīgā būs apskatāms darbs “Clayton's Ascent”, kura nosaukums aizgūts no deviņu stundu lidojuma ar gaisa balonu 1835. gadā. Darba pamatā ir attēli, kas uzņemti laikā no 1997. līdz 2003. gadam, kad Fulfords ar motociklu apceļoja ASV. Fotogrāfijas vieno piesātinātas krāsas, izpludināta robeža starp reālo un mākslīgo un tumša, nedaudz baisa nojausma.

Džeisons Fulfords (Jason Fulford, 1973) pazīstams ar pretošanos savu darbu izstādīšanai tradicionālas baltā kuba galerijas kontekstā. Tā vietā viņš organizē neparastus, asprātīgus un rotaļīgus notikumus visapkārt pasaulei. Fulforda darbi pievēršas skatīšanās un domāšanas pieredzei, aicinot skatītājus un lasītājus kļūt par aktīviem izstādes dalībniekiem. Mākslinieka instalācija un viņa performance atklāšanas pasākumā tiks veidota īpaši ISSP Galerijai.

Džeisons Fulfords 2014. gadā saņēmis Gugenheima stipendiju. Izdevis monogrāfijas Sunbird (2000), Crushed (2003), Raising Frogs for $$$ (2006), The Mushroom Collector (2010) un Hotel Oracle (2013). Kopā ar Tamāru Šopsinu izdevis fotogrāmatu bērniemThis Equals That un kopā ar Gregoriju Halpernu - The Photographer’s Playbook. Fulforda fotogrāfijas publicētas The New York Times, Harper's, Newsweek, WIRE.

www.jasonfulford.com

Biedrība ISSP jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP sevi pieteikusi kā nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē – vienīgo laikmetīgajai fotogrāfijai veltīto telpu Latvijā.

ISSP Galerijas adrese: Berga Bazārs, Marijas iela 13 k-3

www.issp.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu