Pirmie svētceļnieki jau devušies uz Aglonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

31.jūlijā daži desmiti svētceļnieku sāka ikgadējo svētceļojumu no Rīgas uz Aglonu, lai, kā paši dalībnieki norāda, godinātu Dievu, stiprinātu ticību un smeltos spēkus. 

Gājiena koordinatore Gunta portālam TVNET pastāstīja, ka gājiens sācies no Jēkaba katedrāles Rīgā un ka galamērķi, Aglonu, plānots sasniegt 13.augustā. Gājiena jaunākajam dalībniekam ir vien 8 gadi, bet vecākais dalībnieks jau pārkāpis 70 gadu slieksni. Gājiena ietvaros dalībnieki organizēs gan tematiskos vakarus, gan lūgšanu vakarus un dalīsies pieredzes stāstos, informē koordinatore.

Pa ceļam dalībnieki plāno apskatīt dažādus Latvijai nozīmīgus dabas objektus, piemēram, Rāznas ezeru un dabas liegumu "Lubānas mitrājs", tādējādi godinot Latvijas simtgadi. 

Gājiena dalībnieki kopā ar citiem ticīgajiem 15. augustā piedalīsies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos, kas ir katoļu baznīcas reliģiskie svētki. Šis notikums ik gadu Aglonā pulcē tūkstošiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu