Divi Liepājas ostas infrastruktūras uzlabošanas projekti izmaksās €40,5 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Divu Liepājas ostas ūdens infrastruktūras projektu īstenošana Liepājas speciālās ekonomiskā zonas (SEZ) pārvaldei izmaksās 40 543 094 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, informēja pārvaldē.

Liepājas SEZ valde, izvērtējot pretendentu iesniegtos dokumentus, nolēma slēgt līgumu ar pilnsabiedrību "LNK Industries Group" par ostas ūdens infrastruktūras uzlabošanu - ostas hidrotehnisko būvju atjaunošanas un pārbūves projektēšanas darbu un būvdarbu veikšanu. Līguma summa ir 8 992 375, neieskaitot PVN, informēja SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Savukārt par ostas pienākošā kanāla un priekšostas padziļināšanas projektēšanas darbu un būvdarbu veikšanu līgumus nolemts slēgt ar komersantu "Jan De Nul N.V.". Līguma summa bez PVN sasniedz 24 514 315 eiro.

Abi projekti tiek līdzfinansēti no Kohēzijas fonda.

Jau ziņots, ka Liepājas ostā tuvāko gadu laikā veiks padziļināšanas darbus, kā arī iztaisnos Karostas kuģošanas kanālu.

Lai uzlabotu navigācijas drošības līmeni, apkalpojot lieltonnāžas kuģus, kuģošanas kanālu ostas vidus vārtos padziļinās no 12,5 līdz 14,5 metriem, bet priekšostas akvatoriju un kanālu - līdz 14 metriem. Projekts "Liepājas ostas ūdens infrastruktūras uzlabošana" paredz veikt arī ostas iekšējā viļņlauža un sadalošā mola pārbūvi, kuģu enkurošanas un tauvošanas vietas izbūvi pie sadalošā mola un citus darbus.

Citā projektā plānots iztaisnot Karostas kuģošanas kanālu, demontējot pirmo piestātni un izbūvējot krasta nostiprinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu