Dānijā stājas spēkā parandžu un citu seju pilnībā aizsedzošu galvassegu aizliegums (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijā trešdien stājies spēkā aizliegums cilvēkiem sabiedriskās vietās nēsāt parandžas un citas galvassegas, kas pilnībā aizsedz seju.

Dānijas parlaments šādu aizliegumu pieņēma maijā.

Aizliegums attiecas uz parandžām, nikabiem, slēpošanas maskām un citām maskām, kas pilnībā aizsedz seju, un mākslīgām bārdām, bet neattiecas uz aizsargmaskām, ziemas šallēm un Helovīna maskām.

Personām, kas pārkāps aizliegumu pirmo reizi, varēs tikt piespriesta līdz 1000 kronām (134 eiro) liela sodanauda. Atkārtota pārkāpuma gadījumos sodanauda būs lielāka, bet gadījumā, ja aizliegums būs pārkāpts ceturto reizi vai vēl biežāk, paredzēta 10 000 kronu (1340 eiro) liela sodanauda.

Foto: REUTERS/Scanpix

Kopenhāgenā vēlāk šodien plānoti protesti pret šo aizliegumu, kas tautā jau iedēvēts par "parandžu aizliegumu", lai gan valdība uzsvērusi, ka tas nav vērsts ne pret vienu ticību.

Policija paziņojusi, ka protestētājiem, kas demonstrācijas laikā plāno pilnībā aizsegt sejas, sodanauda netiks piemērota.

"Demonstrācijas tiek uzskatītas par vārda brīvības un pulcēšanās brīvības daļu," sabiedriskajai raidorganizācijai DR norādīja policijas pārstāvis.

Taču sodanauda protestētājiem var tikt piemērota, ja viņi nenoņems galvassegas pēc demonstrācijas beigām un turpinās uzturēties ar tām sabiedriskās vietās.

Foto: REUTERS/Scanpix

Dānijas policijas federācijas prezidents Klauss Oksfelts atzinis, ka vadlīnijas aizlieguma piemērošanai nav pietiekami detalizētas.

Viņš sacīja, ka septembrī tiks rīkota sanāksme, lai izvērtētu, kā pagājis pirmais mēnesis kopš aizlieguma ieviešanas.

Eiropā vairākas valstis, tostarp Austrija, Beļģija un Francija ir noteikušas ierobežojumus seju aizsedzošu galvassegu valkāšanai publiskās vietās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu