"Telia Latvija" apgrozījums pērn sarucis par 3,4%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Telekomunikāciju uzņēmums "Telia Latvija" pērn strādāja ar 7,213 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi pieauga 6,3 reizes un bija 6,87 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskatā norādīts, ka "Telia Latvija" ieņēmumi no datu centra pakalpojumiem bija 2,095 miljoni eiro, no interneta pakalpojumiem - 1,883 miljoni eiro, no datu komunikācijas pakalpojumiem - 1,695 miljoni eiro, no nomāto līniju pakalpojumiem - 1,381 miljons eiro, no citiem ieņēmumiem 80 742 eiro, bet ieņēmumi no balss pakalpojumiem bija 77 599 eiro.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Telia Latvija" dibināja jaunus kontaktus ar potenciāliem klientiem ārvalstīs, kā arī turpināja sadarbību ar citām "Telia Latvija" īpašnieces "Telia Company" grupā ietilpstošām kompānijām par mākoņpakalpojumu reģionālu un globālu attīstību un iespējām uzrunāt starptautiskus klientus.

Tostarp pērn kompānija turpināja darbu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā, kā arī paplašināja sadarbību ar ārvalstu klientiem pakalpojumu attīstībā.

Nākotnē kompānijas vadība plāno palielināt ārpakalpojumu sniedzēju iesaisti infrastruktūras attīstībā, piedalīties starptautiskās izstādēs, kā arī paplašināt mākoņpakalpojumu lietojumu Latvijā un eksportu. "Telia Latvija" plāno attīstīt elektronisko sakaru pakalpojumus kā vienu no uzņēmuma darbības virzieniem.

Kompānija reģistrēta 1992. gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 35,35 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Telia Company Aktiebolag".

2016. gadā "Telia Latvija" strādāja ar 6,972 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 11,1% vairāk nekā 2015. gadā, bet zaudējumi pieauga 1,1 reizi un bija 1,085 miljoni eiro.

Kompānijas pamatdarbība ir datu centru un mākoņpakalpojumu, kā arī elektronisko sakaru, tā skaitā interneta un datu pārraides, sniegšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu