Ceļu atputekļošanai Kandavas novadā iztērēts neplānoti daudz līdzekļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad karstu laikapstākļu dēļ ceļu atputekļošanai Kandavas novadā iztērēts neplānoti daudz līdzekļu, informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Šupstika.

Pašvaldībā pauda, ka karstā un sausā vasara grants ceļus bija pārvērtusi putekļu mākonī, radot diskomfortu apkārtējiem iedzīvotājiem un ceļa lietotājiem. Lai mazinātu putekļu daudzumu, pašvaldība veikusi grants ceļu apstrādi. Kandavas novada domes izpilddirektors Egīls Dude skaidroja, ka pašvaldība ceļu atputekļošanai ir tērējusi neplānoti daudz līdzekļu - 6160 eiro -, bet, piemēram, pagājušajā gadā, ņemot vērā salīdzinoši vēsus un lietainus laika apstākļus, ceļu atputekļošana netika veikta.

Šogad atputekļošana veikta Kandavā - Kurzemes, Lapu, Lāčplēša, Mazajā Skolas, Riekstu un Vidzemes, Ozoli ielā -, kā arī Kandavas, Matkules, Zantes un Zemītes pagastā. Šogad atputekļošana vairs netiek plānota, jo šāda veida ceļu apstrāde jāveic reizi sezonā.

Kopējais pašvaldības ielu un ceļu garums ir apmēram 378 kilometri, apmēram 345 kilometri jeb vairāk nekā 90% no tiem ir ar grants segumu. Pašvaldības ceļus uztur SIA "Kandavas ceļi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu