Pļaviņš/Točs PK piecu zvaigžņu turnīru sāk ar uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa piecu zvaigžņu turnīra pamatsacensību pirmajā mačā.

Sacensībās ar 17.numuru izliktie Pļaviņš/Točs ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:19, 17:15) apspēlēja turnīra 16.numuru Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru.

Pirmajā setā latviešu duets zaudēja, turklāt arī otrajā bija iedzinējos, taču spēles turpinājumā viņi prata atspēlēties, uzvarēt otro setu un spraigā galotnē gūt uzvaru arī spēles izšķirošajā nogrieznī.

Ceturtdien šajā pašā turnīrā dalību uzsāks arī otrs Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri sacensībās saņēmuši septīto numuru.

Samoilovs/Šmēdiņš plkst.13.30 spēkosies pret beļģiem Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuri izlikti ar 26.numuru.

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ir sasniegušas Pasaules kausa piecu zvaigžņu posma izslēgšanas spēļu kārtu.

Latvijas duets, kas turnīrā izlikts ar 25.numuru, un iepriekš pārvarēja arī kvalifikāciju, vispirms trešdien H apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Pleziučnigu, kurām ticis astotais numurs.

Savukārt pēc tam latvietes cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku dalību astotdaļfinālā, ar 1-2 (10:21, 21:17, 10:15) piekāpās austrālietēm Talikvai Klensijai/Mariafai Artačo, kuras sacensībās izliktas ar devīto numuru.

Līdz ar to Latvijas duetam ceturtdien plkst.16.30 paredzēta izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēle pret vācietēm Viktoriju Bīneku un Izabellu Šneideri, kuras ir izliktas ar 11.numuru.

Graudiņa/Kravčenoka svētdien kļuva par Jūrmalā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta vicečempionēm, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Savukārt cits Latvijas duets Marta Ozoliņa/Agnese Caica otrdien cieta neveiksmi šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu