Rīgā pie vīrieša atrod 17 vīstokļus ar sevišķi bīstamu narkotisko vielu - karfentanilu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Rīgā Valsts policija pie kāda vīrieša atradusi 17 vīstokļus ar sevišķi bīstamas narkotiskās vielas - karfentanila maisījumu, informēja Valsts policija.

Šonedēļ policija uz ielas pamanīja vīrieti, kurš bija acīm redzamā narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā.

Policija konstatēja, ka pie viņa atrodas 17 vīstokļi ar nezināmas izcelsmes gaišas krāsas pulverveida vielu. Ekspertīzē noskaidrots, ka tie ir 0,8 grami maisījuma, kas satur karfentanilu un metadonu.

Aizturētais 1989.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, kā arī citiem pārkāpumiem.

Policijā sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Karfentanils ir sevišķi bīstama un spēcīga narkotiskā viela, līdz ar to tā lietošana īpaši bieži beidzas ar nāvi. Visbiežāk tas sastopams savienojumā ar kādu citu narkotisko vielu, kā piemēram, šajā gadījumā ar metadonu.

Policija aicina iedzīvotājus, pamanot sabiedriskās vietās personas, kas atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110, lai netiktu apdraudēti apkārtējie. Tāpat policija aicina ziņot par narkotisko vielu tirdzniecības vietām. Tās viegli un ātri iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē http://www.ic.iem.gov.lv/gis2/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu