''Coyotes'' iemūžinās leģendārā hokejista Douna kreklu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rick Scuteri/AP/SCanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Arizonas "Coyotes" iemūžinās komandas leģendārā spēlētāja Šeina Douna formas kreklu.

Douns būs pirmais atjaunotā "Coyotes" spēlētājs, kura krekls ar 19.numuru tiks novietots pie viņa mājas arēnas griestiem. Neviens cits hokejists turpmāk ar šo numuru nevarēs spēlēt.

Kanādiešu uzbrucēja godināšana notiks nākamās NHL sezonas laikā 24.februāra mačā pret Vinipegas "Jets".

Vēl pie "Coyotes" arēnas griestiem ir tādu leģendāru spēlētāju kā Kīta Tkačuka, Džeremija Renika un Tepo Numinena krekli.

Hokejists karjeru beidza pagājušajā gadā, bet NHL viņš debitēja 1995.gadā, pārstāvot "Jets" komandu, kura nākamajā sezonā pārcēlās uz Fīniksu, nosaukumu mainot uz "Coyotes".

Douns Arizonas štata komandā aizvadīja 20 sezonas, no 2003.gada būdams vienības kapteinis. NHL regulārajos čempionātos viņš aizvadīja 1540 spēles, gūstot 402 vārtus un atdodot 570 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 55 cīņās viņš izcēlās ar 15 precīziem metieniem un 13 rezultatīvām piespēlēm.

Douns vairākas sezonas palīdzēja arī Kanādas valstsvienībai, izpelnoties segvārdu "Kapteinis Kanāda". Kopā ar izlasi viņš divas reizes kļuvis par pasaules čempionu, kā arī piedalījies 2006.gada olimpiskajās spēlēs Turīnā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu