Vētras un spēcīga lietus dēļ pārtraukti latviešu pludmales volejbolistu mači Vīnes piecu zvaigžņu turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cev.eu

Stipras vētras un lietusgāžu dēļ ceturtdien tika pārtraukti mači pludmales volejbola Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā Vīnē.

Kā vēsta turnīra rīkotāji, centrālais korts drošības apstākļu dēļ šodien būs slēgts, bet par mačiem uz pārējiem kortiem vēl tiks lemts.

Pirms spēļu pārtraukšanas Latvijas dāmu duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kas turnīrā izlikts ar 25.numuru, izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mača pirmajā setā cīnījās neizšķirti 14:14 ar vācietēm Viktoriju Bīneku un Izabellu Šneideri, kuras ir izliktas ar 11.numuru.

Savukārt Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri vīru turnīrā izlikti ar 17.numuru, A apakšgrupas duelī pirmajā setā ir vadībā 8:6 pret Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu no ASV, kuriem ticis pirmais numurs.

Apakšgrupas pirmajā mačā viņi ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:19, 17:15) apspēlēja turnīra 16.numuru Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru.

Savukārt ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš G apakšgrupas pirmajā cīņā ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) pārspēja beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuri izlikti ar 26.numuru.

Turnīra turpinājumā viņi mērosies spēkiem ar brazīliešiem Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Vitoru Gonsalvešu Felipi, kuri saņēmuši desmito numuru.

Tikmēr Graudiņa/Kravčenoka iepriekš pārvarēja kvalifikāciju, bet pēc tam trešdien H apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Pleziučnigu, kurām ticis astotais numurs. Cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku dalību astotdaļfinālā viņas ar 1-2 (10:21, 21:17, 10:15) piekāpās austrālietēm Talikvai Klensijai/Mariafai Artačo, kuras sacensībās izliktas ar devīto numuru.

Graudiņa/Kravčenoka svētdien kļuva par Jūrmalā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta vicečempionēm, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Savukārt cits Latvijas duets Marta Ozoliņa/Agnese Caica otrdien cieta neveiksmi šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu