Pļaviņš/Točs iekļūst Vīnes piecu zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā; Graudiņa/Kravčenoka apstājas "play-off" pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Vīnē sasniedza Pasaules kausa piecu zvaigžņu posma astotdaļfinālu, kamēr Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā un sacensības noslēdza dalītā 17.vietā.

Šie mači stipras vētras un lietusgāžu dēļ tika uz pāris stundām pārtraukti.

Pļaviņš/Točs, kuri vīru turnīrā izlikti ar 17.numuru, A apakšgrupas duelī ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja turnīra pirmo numuru Filu Dalhauzeru/Nikolasu Lusenu no ASV.

Pēc tam, kad abi dueti pirmajā setā bija apmainījušies punktiem, spēle uz pusstundu tika pārtraukta. Vēlāk mačs tika atsākts, bet tad, kad Pļaviņš/Točs bija vadībā ar 8:6, tas vēlreiz tika pārtraukts. Pēc dueļa atsākšanas latviešiem savu pārsvaru izdevās palielināt līdz pieciem punktiem un setā svinēt drošu uzvaru ar 21:16.

Otrā seta gaitā Latvijas dueta pārsvars bija 3-5 punkti līdz amerikāņi panāca izlīdzinājumu (15:15). Tiesa, seta galotnē pārāki bija latvieši, kuri guva panākumu ar 21:18.

Līdz ar to Pļaviņš/Točs izcīnīja pirmo vietu A apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Kā vēstīts, apakšgrupas pirmajā mačā viņi ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:19, 17:15) apspēlēja turnīra 16.numuru Ondržeju Perusiču un Dāvidu Švaineru no Čehijas.

Savukārt ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš G apakšgrupas pirmajā cīņā ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) pārspēja beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuri izlikti ar 26.numuru.

Turnīra turpinājumā viņi piektdien mērosies spēkiem ar brazīliešiem Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Vitoru Gonsalvešu Felipi, kuri saņēmuši desmito numuru.

Tikmēr Graudiņa/Kravčenoka, kuras turnīrā bija izliktas ar 25.numuru, izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 1-2 (21:19, 16:21, 13:15) piekāpās vācietēm Viktorijai Bīnekai un Izabellai Šneiderei, kuras ir izliktas ar 11.numuru.

Šis mačs pēc piespiedu pauzes atsākās, kad pirmajā setā rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu 14:14. Seta galotnē veiksmīgās bija Latvijas pludmales volejbolistes, kuras izvarēja ar 21:19. Otrā seta sākums bija līdzīgs, bet turpinājumā Graudiņai/Kravčenokai nācās atrasties iedzinējās un viņas zaudēja ar 16:21. Izšķirošajā, trešajā, setā Latvijas duets pāris reizes atspēlēja divu punktu deficītu, tomēr nespēja lauzt cīņas gaitu un piekāpās ar 13:15.

Graudiņa/Kravčenoka iepriekš pārvarēja kvalifikāciju, bet pēc tam trešdien H apakšgrupas mačā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja austrietes Katarinu Šicenhoferi/Lenu Pleziučnigu, kurām ticis astotais numurs. Cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku dalību astotdaļfinālā viņas ar 1-2 (10:21, 21:17, 10:15) piekāpās austrālietēm Talikvai Klensijai/Mariafai Artačo, kuras sacensībās izliktas ar devīto numuru.

Graudiņa/Kravčenoka svētdien kļuva par Jūrmalā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta vicečempionēm, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Savukārt cits Latvijas duets Marta Ozoliņa/Agnese Caica otrdien cieta neveiksmi šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu