Nepieredzēti siltās jūras dēļ gaisa temperatūra naktī Liepājā nenoslīd zem +23 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

​Vējam iegriežoties no rietumiem, nakts uz piektdienu Liepājā bijusi viena no siltākajām vēsturē - gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +23 grādiem, Liepājas ostā nekļuva vēsāks par +24 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Saskaņā ar Dānijas Meteoroloģijas institūta datiem ūdens temperatūra Baltijas jūras centrālajā daļā iepretim Liepājai sasniedz +26 grādus. Vējam pūšot no rietumiem, siltais jūras gaiss sasniedz Latviju. Gaisa temperatūras pazemināšanos naktī uz piektdienu kavēja arī mākoņu sega.

Kurzemes piekrastē pagaidām saglabājas vēsāks ūdens nekā jūras centrālajā daļā, pie Ventspils ūdens temperatūra aizvien svārstās ap +15 grādiem. Tuvākajās dienās gaidāmais brāzmainais rietumu vējš un lielie viļņi izlīdzinās ūdens temperatūru - jūras centrālajā daļā tā nedaudz normalizēsies, bet Kurzemes rietumkrastā paaugstināsies.

Tropiska nakts aizvadīta Kurzemes lielākajā daļā, kā arī vietām Latvijas vidienē. Rīgas centrā, gaisa temperatūrai saglabājoties virs +22 grādiem, piedzīvota septītā tropiskā nakts pēc kārtas un divpadsmitā šovasar. Valsts austrumu daļā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu pazeminājās līdz +14..+18 grādiem.

Piektdienas rīts Latvijā ir visai mākoņains, saulaināks valsts austrumos. Rietumu un centrālajos novados vietām brīžiem nedaudz līst. Pūš lēns vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +27,4 grādiem Kolkā līdz +32,8 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.augustā bija +45 grādi Portugālē. Tas ir līdz šim lielākais karstums Eiropā šogad, bet tuvākajās dienās Pireneju pussalas dienvidrietumu daļā gaidāma vēl nedaudz lielāka svelme. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +1..+2 grādi kalnos Islandē un Krievijas pilsētā Vorkutā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu