Latvijas volejbolisti pārbaudes spēlē zaudē Portugālei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas volejbola izlase, kas gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, ceturtdien pārbaudes mačā viesos ar rezultātu 2-3 (25:17, 25:21, 20:25, 17:25, 8:15) piekāpās Portugāles valstsvienībai.

Kā informē Latvijas Volejbola federācija, salīdzinot ar trešdienas cīņu, Latvijas valstsvienības pamatsastāvā Atvara Ozoliņa vietā devās Toms Vanags. Maiņas sākās jau pēc pirmā seta, bet trīs pēdējos setus laukumā cīnījās nosacītie rezervisti. Savukārt Portugālei vakardienas pamatsastāvs laukumā devās trešajā setā vai arī palika laukuma malā vispār.

Punktu bagāža Latvijas komandā sadalījās ļoti līdzīgi. Rezultatīvākais "vilku" rindās ar 15 punktiem bija Edvarts Buivids, deviņi punkti Edgaram Šimanskim, astoņi Aleksandram Avdejevam, pa sešiem Vanagam un Ozoliņam, pa pieciem Andim Cimoškam un Hermanam Egleskalnam. Mājinieku rindās ar 21 punktu izcēlās Brunu Kunja.

Arī šoreiz Latvijai padaudz kļūdu servēs (24) ar trim netveramām servēm, kamēr portugāļiem 18 kļūdas un seši "eisi". Servju uzņemšanas precizitāte "vilkiem" bija sliktāka nekā vakar, bet apmēram tāda pati kā portugāļiem šodien. Uzbrukumā vairāk punktu guva Latvija (58 pret 45), taču arī vairāk kļūdu (deviņas pret piecām portugāļiem) un vairāk atduršanās blokā - mājinieki ar bloku guva 15, bet latvieši astoņus punktus, no kuriem četrus sarūpēja Šimanskis.

Abas komandas piektdien aizvadīs vēl vienu pārbaudes maču.

Trešdien Latvijas volejbolisti cieta zaudējumu ar rezultātu 3-0 (27:25, 26:24, 25:23).

Latvijas izlase uz šīm pārbaudes cīņām Portugālē devās bez cēlāja Edvīna Skrūdera un diagonāles spēlētāja Reiņa Pekmana, kuriem ir nelielas veselības problēmas.

Portugāle šogad spēlēja Eiropas Zelta līgā, kur vispirms ieņēma pirmo vietu grupā, apsteidzot Somiju, Spāniju un Čehiju, bet finālčetriniekā pusfinālā trijos setos zaudēja vēlākajai līgas uzvarētājai Igaunijai un cīņā par trešo vietu piecos setos piekāpās Turcijai.

Latvija ar Portugāli pērn spēkojās pasaules čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā, latviešiem zaudējot četros setos.

Nākamajā nedēļā Rīgā sporta namā "Daugava" viesosies Zviedrijas izlase, ar kuru tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles.

Latvijas volejbola izlase 15. un 19. augustā aizvadīs pirmās kvalifikācijas turnīra cīņas pret Izraēlu un valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

Latvijas volejbola izlases kandidāti:

Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("Usti nad Labem", Čehija), Aleksandrs Kudrjašovs ("Jovens Fonte Bastardo", Portugāle), Jānis Jansons, Atvars Ozoliņš, Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Andrejs Zavorotnijs, Andis Cimoška, Aleksandrs Avdejevs (visi - RTU/"Robežsardze"), Ingars Ivanovs (Karēlijas "Hurmos", Somija), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu