Ikea pareģo: interjera dizaina aktualitātes 2019. gadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Tuvojas Latvijas pirmā Ikea veikala atvēršana, un pavisam nesen interjera gigants ir laidis klajā jaunāko katalogu, kurā apkopotas nākamā gada tendences. Apskati, kā atsvaidzināt mājokļa iekārtojumu nākamajā gadā.

Ik gadu Ikea izdod bezmaksas katalogus, kurā apkopo interjeru aktualitātes, veikala piedāvājumu un jaunumus. Lai arī katalogs ir radīts ar vistiešāko komerciālo mērķi, tomēr no tā var arī smelties iedvesmu mājokļa pārmaiņām.

Virtuves melnā krāsā

Šobrīd dizaina entuziasti ir teju vai traki uz baltajām virtuvēm – balto viegli kombinēt ar citām krāsām, tās vienmēr izskatās tīras un izstaro skandināvu šarmu. Savukārt nākamgad Ikea paredz, ka virtuves kļūs tumšas, pat melnas. Tumšāki plauktiņi, melnas flīzes uz virtuves sienas, tumšs metāls un tumšs koks – tāda būs 2019. gada modernākā virtuve.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Sīkumi un nieciņi savās vietās

Sīkumi, krāmi un nieciņi vairs nav jāslēpj, bet jāatrod tiem piemērota mājvieta jeb kāds īpatnējs grozs, skapis ar stikla durvīm vai īpašs plaukts. 2019. gadā aktualizēsies kolekciju izrādīšana – nu tos beidzot varēs izņemt no plauktu tumšākajiem stūriem un izkārtot visiem redzamā vietā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Alternatīva skapim

Lai arī apģērbu pakaramais jau ilgāku laiku ir iecienīta mēbele skandināvu tipa interjerā, nākamgad to lietos vēl biežāk.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Bagātīgas krāsas

Viscaur baltie interjeri lēnām iziet no modes, bet to vietā ienāk dziļas un košas  krāsas. Arī Ikea 2019. gadu gatavo izteiktām krāsām – zaļajiem, tintes zilajiem, terakotas, pelēkajiem un violetajiem toņiem.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Krēslu juceklis

Ja iepriekš bija jākaunas par to, ka pie pusdienu galda stāv dažādi krēsli, tad nu ir pienācis laiks, kad tieši šāds iekārtojums ir modē. Dažādie krēsli piešķir telpai amizantu izskatu un dinamiku, kas ir arī nākamā gada interjera mērķis interjerā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Daudzfunkcionālas mēbeles

Daudzfunkcionālas mēbeles un lietas jau gadiem ir zelta vērtībā, taču 2019. gadā tās kļūs vēl aktuālākas. Dīvāni, kas pārvēršas par gultu ar iebūvētu kasti segām un spilveniem; spoguļi ar āķiem rotaslietām, dvieļiem un halātiem; uzglabāšanas kastes, kuras var izmantot kā galdus; lampas, kas vienlaikus ir arī mākslas darbi, – tas viss ne tikai lieliski iekļausies interjerā, bet arī lieti derēs mazo dzīvoklīšu iekārtošanā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Malā minimālismu

Paradoksāli, taču skandināvu dizaina gigants nākamajā gadā pareģo skandināvu dizaina krahu – izteikts minimālisms lēnām noriet un dzīvokļos ienāk dzīvība. 2019. gadā modē būs maksimālisms – gaismas un mēbeļu piepildītas telpas, kuru sienas rotā mākslas darbi un citi amizanti dekori.

Foto: Ikea/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu