Arī Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Vīnes piecu zvaigžņu turnīra 1/8 finālā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs (no labās) un Jānis Šmēdiņš
Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs (no labās) un Jānis Šmēdiņš Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien Vīnē sasniedza Pasaules kausa piecu zvaigžņu posma astotdaļfinālu, kur ceturtdien vietu nodrošināja arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Turnīrā ar septīto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš G apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja brazīliešus Evandru Gonsalvešu Oliveiru/Vitoru Gonsalvešu Felipi, kuri saņēmuši desmito numuru.

Pirmajā setā latvieši ātri ieguva vadību, un pēc tam viņu pārsvars sasniedza jau četrus punktus. Lai gan pretinieki nedaudz sadeldēja iekrāto pārsvaru, tomēr seta galotnē Samoilovs/Šmēdiņš darbojās pārliecinoši un izcīnīja uzvaru ar 21:16.

Otrais sets ritēja punkts punktā līdz Latvijas duets no rezultāta 16:16 panāca 18:16 savā labā. Seta beigās Samoilovs/Šmēdiņš noturēja vadību un uzvarēja ar 21:19.

Viņi pirmajā cīņā ceturtdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) pārspēja beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuri izlikti ar 26.numuru.

Tikmēr Pļaviņš/Točs, kuri vīru turnīrā izlikti ar 17.numuru, ceturtdien A apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:19, 17:15) apspēlēja turnīra 16.numuru Ondržeju Perusiču/Dāvidu Švaineru no Čehijas, bet pēc tam ar 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja sacensību pirmo numuru Filu Dalhauzeru/Nikolasu Lusenu no ASV.

Abi Latvijas dueti uzvarēja savās apakšgrupās un izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Sieviešu turnīrā Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apstājās "play-off" pirmajā kārtā un sacensības noslēdza dalītā 17.vietā, kamēr Marta Ozoliņa/Agnese Caica nepārvarēja kvalifikāciju.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu