Ietekmīgi ASV senatori ierosina jaunas sankcijas Krievijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ietekmīga senatoru grupa, kas apvieno gan demokrātu, gan republikāņu likumdevējus, ierosinājusi jaunas sankcijas pret Krieviju.

Sankcijas paredzēts kā sods Krievijai par jaukšanos ASV vēlēšanās un agresiju Ukrainā un Sīrijā.

Republikāņu senators Lindsijs Greiems norādīja, ka pašreizējās sankcijas nav spējušas atturēt Krieviju no jaukšanās šogad gaidāmajās Kongresa vidustermiņa vēlēšanās.

"Mūsu mērķis ir mainīt "status quo" un piemērot smagas sankcijas un citus mērus [prezidenta Vladimira] Putina Krievijai, līdz viņš pārstās jaukties ASV vēlēšanās, izbeigs agresiju Ukrainā un Sīrijā un citas ļaunas aktivitātes," paziņoja republikāņu senators Lindsijs Greiems, piebilstot, ka šīs sankcijas un citi pasākumi, kas apvienoti vienā likumprojektā, ir skarbāki par visiem līdz šim ieviestajiem.

Senatoru ierosinātais likumprojekts ir arī kritisks pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš cenšas veidot labākas attiecības ar Krieviju un bieži atturas kritizēt Maskavu, sevišķi tās jaukšanos 2016.gadā notikušajās prezidenta vēlēšanās.

"Kamēr Kongress pagājušajā gadā pārliecinoši pieņēma stigru pretpasākumu kopumu, diemžēl, administrācija nav pilnībā pakļāvusies tiem likumiem," norādīja demokrātu senators Bobs Mendess.

"Kremļa agresija saskarsies ar sekām, kas satricinās Putina režīma pamatus," sacīja Mendess.

Senatoru 2.augustā ierosinātajā likumprojektā arī pausts spēcīgs atbalsts NATO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu