Stokholmā nošauts jaunietis ar Dauna sindromu, kuram bijusi rotaļu pistole (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/Reuters

Stokholmas centrā ceturtdien policija nošāvusi kādu 20 gadus vecu autisku vīrieti ar Dauna sindromu, kuram rokās bijusi rotaļu pistole. Saistībā ar policijas darbībām prokuratūra sākusi izmeklēšanu, pavēstīja likumsargi.

"Šis ir ļoti traģisks negadījums, un es saprotu, ka daudzi cilvēki vēlas ātras atbildes," sacīja vecākais prokurors Martins Tidens, kurš vada izmeklēšanu lietā par iespējamu pārkāpumu.

Patrulējošie policisti sašāvuši Ēriku Torellu ceturtdien ap plkst.4 Vasastanas rajonā. Viņš bija aizbēdzis no savām mājām, un rokās viņam bija rotaļu pistole.

"Vīrietis turēja ierocim līdzīgu priekšmetu, un policija to interpretēja kā bīstamu situāciju un atklāja uguni," sacīja prokurors, norādot, ka neviens policijas pārstāvis šobrīd netiek turēts aizdomās par nozieguma pastrādāšanu.

Kā vēsta laikraksts "Aftonbladet", vīrieti sašāvuši trīs policisti.

Atbilstoši viņa ģimenes teiktajam vīrietim bijušas intelektuālās spējas kā trīs gadus veca bērnam, turklāt viņam bijis grūti komunicēt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu