Kārlis Lācis «Fresh Evergreen» (9)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupas «Time After Time» dalībnieks un viens no perspektīvākajiem Latvijas populārās un džeza mūzikas pianistiem Kārlis Lācis, šoreiz gan kā solomākslinieks, ir laidis klajā savu otro studijas ierakstu «Fresh Evergreen».

Autors pēdējā laikā ir ļoti veiksmīgi iejuties komponista un producenta lomā, pianista pienākumus atvirzīdams otrajā plānā, ko pierāda Eirovīzijas konkursā pagājušogad veiksmīgi startējušais Lindas Leen un Horena tandēms kompozīcijā «Stop the War». Šķiet, Kārlis Lācis ir atradis atslēgu uz latviešu klausītāja kaprīzo gaumi, izmantodams pasaulē populāras melodijas A.C. Jobim «Girl From Ipanema», «Une Note Samba» u.c., pieaicinot Latvijā populārus izpildītājus - Lindu Leen, Jāni Stībeli jeb Jay Stevers, Mariju Naumovu jeb Marie N, Laimi Rācenāju, Agnesi un «Hobos» līderi Rolandu Ūdri, ir radījis jautru, ausij tīkamu, vieglu mūzikas ierakstu.

Īpaši gribētos izcelt autora interpretāciju populārajam skaņdarbam «Buona Sera», ko izpilda Laimis Rācenājs. «Fresh Evergreen» muzikālais saturs un vizuālais noformējums nedaudz atsauc atmiņā vācu projekta «De Phazz» skaņas un attēla estētiku.

Ieraksts noteikti veiksmīgi iederētos gan Latvijas klubu deju zālēs, gan dažādos saviesīgos pasākumos kā neuzkrītošs un patīkams, vietām gan neiteresants, pavadonis.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu