Helikoptera avārijā Krasnojarskas apgabalā 18 bojā gājušie (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krasnojarskas apgabalā neilgi pēc pacelšanās avarējis aviokompānijas «UTair» pasažieru helikopters «Mi-8», kurā atradās 18 cilvēki – 15 pasažieri un 3 apkalpes locekļi. Ziņu aģentūra TASS vēsta, ka katastrofa notikusi Turuhanskas rajonā aptuveni 2 kilometru attālumā no Igarkas ciema. Visi lidaparātā esošie cilvēki gājuši bojā.

Kompānijas "Utair" helikopters "Mi-8" vedis strādniekus uz naftas ieguves vietu, kad tas ar lāpstiņām aizķēris citam helikopteram piekārtu kravu. Helikopters nogāzies, bet otrs bijis spiests nomest tam piekārtās naftas caurules, lai neciestu avāriju.

Helikoptera pasažieru vidū bija Krievijas naftas kompānijas "Rosņeftj" meitas uzņēmuma "RN-Vankor" un apakšuzņēmumu strādnieki, kas devās uz maiņu naftas ieguves vietā. Avārija notikusi 180 kilometrus uz ziemeļiem no Igarkas apdzīvotās vietas.

Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi lietu par gaisa transportlīdzekļa kustības un ekspluatācijas drošības noteikumu pārkāpšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu