Vācijas iedzīvotāji tiek aicināti šajā nedēļas nogalē skaitīt kukaiņus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vides Vēstis

Vācijā, kur intensīvas lauksaimniecības un pesticīdu lietošanas dēļ samazinās kukaiņu skaits, iedzīvotāji tiek aicināti šajā nedēļas nogalē piedalīties kukaiņu skaitīšanā.

Vācijas Dabas aizsardzības savienība (NABU) aicina iedzīvotājus pavadīt vienu stundu saulainā, siltā un sausā bezvēja vietā, saskaitot visus kukaiņus, ko viņi šajā laikā ieraudzītu. Šādai skaitīšanai var izvēlēties jebkuru stundu no šīs piektdienas līdz 12.augustam.

Kukaiņu skaitīšanas dalībniekiem arī jāatzīmē, kādus kukaiņus viņi redzējuši jebkurā vietā dabā – dārzā, pļavā, purvā vai takas malā.

Rezultātus var nosūtīt NABU, izmantojot bezmaksas interneta lietotni ar nosaukumu "Kukaiņu pasaule", kurā var iepazīties ar Vācijas kukaiņu attēliem un informāciju par tiem.

Dalībniekiem augustā vajadzētu pievērst īpašu uzmanību tauriņiem, kā arī kamenēm, mārītēm, svītrainajām blaktīm, spārēm un sienāžiem.

NABU organizētās skaitīšanas mērķis ir noskaidrot kukaiņu populācijas pēc gadiem ilgas to samazināšanās, kurā vides aizsardzības aktīvisti vaino intensīvu lauksaimniecību un pesticīdu lietošanu.

Dramatisks kukaiņu skaita kritums var ietekmēt pārtikas ķēdi, jo tikai kukaiņi apputeksnē augus, kurus cilvēki lieto uzturā, kā arī paši ir pārtika lielāku sugu dzīvniekiem, tostarp putniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu