Četri Latvijas orientieristi kvalificējas finālam Rīgā notiekošā PČ sprinta distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Četri Latvijas orientieristi sestdien kvalificējās Rīgas centrā notiekošā 35.pasaules čempionāta orientēšanās sportā sprinta sacensību finālam.

Kronvalda parkā aizvadītajās kvalifikācijas sacensībās dāmas un kungi bija sadalīti pa trim grupām. No Latvijas sportistiem finālam kvalificējās Sandra Grosberga, Artūrs Pauliņš, Andris Jubelis un Rūdolfs Zērnis, bet ārpus fināla palika Irita Puķīte un Līga Valdmane.

Sievietes veica 3,4 kilometru garu distanci, bet vīriešiem tā bija par 200 metriem garāka.

Augstāko vietu savā grupā ieņēma Grosberga, kura starp B grupas dalībniecēm bija ceturtā, distanci veicot 12 minūtēs un 28 sekundēs.

Tikmēr Puķīte A grupā palika dalītā 17.vietā, bet finālā tika 15 labākās, kamēr Valdmane C grupā ierindojās 19.pozīcijā. Puķīti no tikšanas finālā šķīra 11, bet Valdmani 32 sekundes.

Savukārt vīriem sestais savā grupā bija Zērnis, kamēr Pauliņš un Jubelis savās grupās ieņēma astotās vietas, ar ko bija pietiekami, lai tiktu starp finālistiem.

Jubelis distanci veica 11 minūtēs un 25 sekundēs, Zērņa rezultāts bija 11 minūtes un 59 sekundes, bet Jubelis bija vēl sešas sekundes lēnāks.

Sievietēm sprinta sacensībām bija pieteikušās 97 dalībnieces, bet vīriešiem 116 orientieristi.

Finālsacensības sprintā sestdien plkst.14.50 sāksies Vecrīgā, sacensības translējot interneta platformā "LMT Straume".

Pasaules čempionāts no 4. līdz 12.augustam notiks Rīgā un Siguldā. Sacensībās Latvijā tiks pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

Latvijas izlasē bez jau minētajiem sešiem sportistiem startēs arī 2012.gada pasaules čempions vidējā distancē Edgars Bertuks, kā arī Inga Dambe un Laura Vīķe.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Svētdien Āgenskalnā notiks komandu sprinta sacensības, bet pēc tam dalībnieki pārcelsies uz Siguldu, jo nākamajā nedēļā tās apkārtnē tiks dalītas medaļas vidējā un garajā distancē, kā arī komandu stafetē.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisināsies arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notiks līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu