Erdoans uzdevis iesaldēt ASV "tieslietu un iekšlietu" ministru aktīvus (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans sestdien paziņoja, ka uzdevis varasiestādēm iesaldēt ASV "tieslietu un iekšlietu" ministru aktīvus, atbildot uz līdzīgu ASV soli.

"Šodien es devu mūsu draugiem instrukcijas iesaldēt Turcijā amerikāņu tieslietu un iekšlietu ministru aktīvus, ja viņiem tādu ir," televīzijā pārraidītā uzrunā pavēstīja Erdoans, konkrētus ministrus nenosaucot.

Viņš arī pavēstīja, ka nevēlas attiecībās ar ASV rasties scenārijam, kurā zaudē abas puses.

"Mēs nevēlamies būtu puse spēlēs, kur abi zaudē. Politisku strīdu pārcelšana uz ekonomisku dimensiju kaitēs abām pusēm," paziņoja Erdoans.

ASV trešdien noteica sankcijas Turcijas tieslietu un iekšlietu ministriem saistībā ar ASV mācītāja Endrū Bransona turēšanu apcietinājumā. 50 gadus vecais Bransons Turcijā atrodas apcietinājumā kopš 2016.gada.

Bransons Turcijā apsūdzēts par spiegošanu, saistību ar terorismu un ASV trimdā dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu. Turcija apsūdz Gilenu 2016.gada jūlijā notikušajā neveiksmīgā puča organizēšanā pret Erdoanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu