Volejbola izlase Portugālē trīs pārbaudes mačos izcīna divas uzvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlase, kas gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, trīs pārbaudes spēļu sēriju viesos pret Portugāles valstsvienību noslēgusi ar divām uzvarām.

Trešajā spēlē Āvo Kēla trenētie Latvijas "vilki" svinēja panākumu piecu setu mačā ar 3-2 (25:19, 17:25, 25:23, 22:25, 15:13).

Savukārt pirmajā mačā trešdien Latvija uzvarēja ar 3-0, bet ceturtdien ar 3-2 labāki bija portugāļi.

Piektdienas spēlē mača lielāko daļu laukumā bija abu izlašu pamatsastāvi. Salīdzinot ar otro maču, Latvijai spēli uzsāka tie paši seši volejbolisti – Toms Vanags, Andrejs Zavorotnijs, Hermans Egleskalns, Romāns Saušs, Toms Švans, Deniss Petrovs un libero Ingars Ivanovs. Vēlāk laukumā tika arī Aleksandrs Kudrjašovs, Atvars Ozoliņš un Edvarts Buivids.

Latvijas komandā 14 punktus guva Egleskalns, pa 12 punktiem pievienoja Saušs un Ozoliņš, deviņus Švans, kamēr Zavorotnijs izcēlās ar septiņiem, bet Petrovs pieciem punktiem.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Valdirs Sekeira.

Līdzīgā spēlē abām komandām bija daudz kļūdu servēs (Latvijai – 22 un Portugālei – 20) un pamaz eisu (3 pret 5), līdzīga servju uzņemšana un bloks, uzbrukumā labāk darbojās portugāļi (57 pret 50 rezultatīviem sitieniem), taču viņiem bija vairāk kļūdu uzbrukumā (11 pret 7).

Latvijas izlase uz šīm pārbaudes cīņām Portugālē devās bez cēlāja Edvīna Skrūdera un diagonāles spēlētāja Reiņa Pekmana, kuriem ir nelielas veselības problēmas.

Portugāle šogad spēlēja Eiropas Zelta līgā, kur vispirms ieņēma pirmo vietu grupā, apsteidzot Somiju, Spāniju un Čehiju, bet finālčetriniekā pusfinālā trijos setos zaudēja vēlākajai līgas uzvarētājai Igaunijai un cīņā par trešo vietu piecos setos piekāpās Turcijai.

Latvija ar Portugāli pērn spēkojās pasaules čempionāta kvalifikācijas otrajā kārtā, latviešiem zaudējot četros setos.

Nākamajā nedēļā Rīgā sporta namā "Daugava" viesosies Zviedrijas izlase, ar kuru tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles.

Latvijas volejbola izlase 15.un 19.augustā aizvadīs pirmās kvalifikācijas turnīra cīņas pret Izraēlu un valstsvienības galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlase sāksies šī gada augustā, pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificējoties visu grupu uzvarētājām, kā arī piecām labākajām otro vietu ieguvējām. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

Latvijas volejbola izlases kandidāti:

Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūder (Jēkabpils "Lūši"), Romāns Saušs, Edvarts Buivids (abi - Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("Usti nad Labem", Čehija), Aleksandrs Kudrjašovs ("Jovens Fonte Bastardo", Portugāle), Jānis Jansons, Atvars Ozoliņš, Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Andrejs Zavorotnijs, Andis Cimoška, Aleksandrs Avdejevs (visi - RTU/"Robežsardze"), Ingars Ivanovs (Karēlijas "Hurmos", Somija), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu