Ostapenko un Sevastova uzzina Monreālas turnīra pirmās pretinieces (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Monreālas WTA "Premier" sērijas turnīru sāks attiecīgi pret britu tenisisti Johannu Kontu un serbieti Aleksandru Kruniču, noskaidrojās izlozē.

Pasaules ranga 11.vietā esošā Ostapenko turnīrā ir izlikta ar tādu pat numuru, kamēr Konta rangā šobrīd ir 48.vietā, bet vēl pērn jūlijā viņa bija planētas ceturtās raketes godā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās trīs reizes, tostarp šosezon, kad maijā Romas WTA "Premier" turnīrā uz māla seguma Ostapenko trešajā kārtā uzvarēja ar 2-6, 6-3, 6-4.

Savukārt pērn divos dueļos labāka bija Konta, kurai iepriekšējā sezona bija ļoti sekmīga, taču pēc tam sekoja kritums sniegumā un rangā.

Konta šosezon sasniegusi viena WTA turnīra finālu, to iespējot dzimtenē Notingemā, bet piektdien viņa zaudēja Sanhosē WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Ostapenko šis būs pirmais turnīrs kopš Vimbldonas čempionāta, kur viņa aizkļuva līdz pusfinālam.

Ostapenko šajā turnīrā, kuru dēvē arī par "Rogers Cup", piedalīsies trešo reizi, taču pagaidām pie uzvarām nav tikusi, jo 2016.gadā Monreālā zaudēja rumānietei Monikai Nikulesku, bet pērn Toronto atzina ASV pārstāvošās Varvaras Ļepčenko pārākumu.

Savukārt ranga 20.rakete Sevastova ar serbieti Kruniču, kura reitingā atrodama 47.vietā, šosezon spēlēs jau trešo reizi, cenšoties tikt pie trešā panākuma.

Sezonas sākumā Brisbenā Sevastova ceturtdaļfinālā uzvarēja ar 6-2, 6-4, bet maijā Romā otrajā kārtā bija pārāka ar 6-4, 6-4. Kopumā abas tenisistes savā starpā ir tikušās septiņas reizes, četrus panākumus gūstot Sevastovai.

Latvijas tenisiste pagājušajā nedēļā nepabeidza Maskavas WTA "International" sērijas turnīru, bet vēl pirms tam viņa triumfēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā.

Pērn šajā turnīrā, kas dāmām notika Toronto, viņa zaudēja pirmajā kārtā.

"Rogers Cup" specifika ir tāda, ka pāra gados dāmas sacenšas Monreālā, bet nepāra gados Toronto. Savukārt vīri pāra gados spēlē Toronto, bet nepāra gados Monreālā.

Jau sestdien Toronto ATP "Masters 1000" sērijas turnīra kvalifikāciju sāks Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš tiksies ar amerikāni Raienu Herisonu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu