Latvijas vīru orientieristi netiek labāko 20 skaitā Vecrīgā aizvadītās PČ sprinta finālsacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vīru orientieristiem Rūdolfam Zērnim, Andrim Jubelim un Artūram Pauliņam sestdien Vecrīgā neizdevās tikt labāko 20 skaitā pasaules čempionātā sprinta distancē, kurā uzvaru guva titulētais šveicietis Daniels Hubmans.

Labākais no Latvijas sportistu trio bija Zērnis, kurš ierindojās 22.vietā, kamēr Jubelis palika 32., bet Pauliņš 33.pozīcijā 45 finālistu konkurencē.

Par uzvarētāju 4,3 kilometrus garajā distancē kļuva Hubmans, kurš līdz ar to atkārtoja pērn un 2011.gadā gūtos panākumus, kad arī plūca galvenos laurus planētas meistarsacīkšu sprinta distancēs.

Hubmans distanci veica 14 minūtēs un 5,9 sekundēs, par 1,2 sekundēm pārspējot jaunzēlandieti Timu Robertsonu, kamēr pie bronzas tika cits šveicietis Andreass Kīburcs, savam tautietim zaudējot 20,2 sekundes.

Savukārt Zērnis no uzvarētāja atpalika 59 sekundes, bet Jubelis un Pauliņš bija attiecīgi vēl par 18,9 un 23,8 sekundēm lēnāki.

Vīru sacensību norisi iespaidoja neilgi pirms tām Rīgā uznākušais spēcīgais lietus, līdz ar to trasē nācās cīnīties ne tikai ar kontrolpunktu meklēšanu, bet arī slidenu bruģi. Tiesa, tiem dalībniekiem, kas startēja vēlāk, slapjais segums tik daudz vairs netraucēja.

Jau ziņots, ka sestdien dāmām sprinta sacensībās Latvijas orientieriste Sandra Grosberga ieņēma 17.vietu, kas līdz ar to ir labākais mājinieku rezultāts pirmās dienas sacīkstēs, kamēr uzvaru izcīnīja titulētā dāniete Maja Alma.

Alma izcīnīja savu ceturto pasaules čempiones titulu, nepilnus četrus kilometrus garo trasi Vecrīgas ielās veicot 13 minūtēs un 43,2 sekundēs. Viņa par 16,8 sekundēm pārspēja pasaules ranga līderi Tūvi Aleksandersoni no Zviedrijas, bet vēl 10,3 sekundes uzvarētājai zaudēja šveiciete Judīte Vīdere, kura pasaules čempionātā sprintā triumfēja 2014.gadā.

Tikmēr Grosberga uzvarētājai zaudēja minūti un 34 sekundes, kas viņai deva 17.vietu starp 45 finālistēm.

Sacensības bija ļoti aizraujošas, pēdējām dalībniecēm, kuras cīnījās par uzvaru, aizvadot sīvu skrējienu, zviedrietei Aleksandersonei un šveicietei Vīderei nedaudz kļūdoties pēdējā kontrolpunktā, kamēr Almai pāris sekundes ļāva ieekonomēt līdzjutēju neliela palīdzība.

Līdz ar dāmu sacensību beigām Rīgā sākās gana spēcīga lietusgāze, tomēr sacensību norisi tas īsti neiespaidoja.

Grosberga sestdienas rītā Kronvalda parkā notikušajās kvalifikācijas sacensībās kā vienīgā no trim Latvijas pārstāvēm iekļuva finālā, savā grupā ieņemot ceturto vietu, bet ārpus fināla palika Irita Puķīte un Līga Valdmane. Puķītei līdz finālam pietrūka 11 sekundes, bet Valdmanei 32 sekundes.

Tikmēr vīriem kvalifikācijā sestais savā grupā bija Zērnis, kamēr Pauliņš un Jubelis savās grupās ieņēma astotās vietas, ar ko bija pietiekami, lai tiktu starp finālistiem.

Pasaules čempionāts Rīgā turpināsies svētdien, kad Āgenskalnā notiks komandu sacensības sprintā.

Orientēšanās sporta 35.pasaules čempionāts no 4. līdz 12.augustam notiks Rīgā un Siguldā. Sacensībās Latvijā tiks pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

Latvijas izlasē bez jau minētajiem sešiem sportistiem startēs arī 2012.gada pasaules čempions vidējā distancē Edgars Bertuks, kā arī Inga Dambe un Laura Vīķe.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Svētdien Āgenskalnā notiks komandu sprinta sacensības, bet pēc tam dalībnieki pārcelsies uz Siguldu, jo nākamajā nedēļā tās apkārtnē tiks dalītas medaļas vidējā un garajā distancē, kā arī komandu stafetē.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisināsies arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notiks līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu