Kēls: visi 14 spēlētāji var palīdzēt laukumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase atgriezusies mājās pēc divām uzvarām trijās pārbaudes spēlēs Portugālē, kur vairāki spēlētāji sevi labi apliecinājuši, atzīst komandas galvenais treneris Avo Kēls.

Vilaflorā pirmajā draudzības spēlē Latvija ar 3:0 uzvarēja Portugāli, otrajā mājinieki piecos setos revanšējās, bet trešajā mačā atkal pārāka ar 3:2 bija Latvijas izlase. Aizvadītās spēles devušas vielu pārdomām Latvijas treneru kolektīvam.

"Izcīnījām divas uzvaras. Gribējām uzvarēt visās trijās. Katrā spēlē komanda ar tādu domu devās laukumā. Tomēr otrās spēles divos setos ne viss sanāca. Joprojām cīnāmies ar savu servi. Droši vien tai pastiprinātu uzmanību pievērsīsim treniņos," Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienests citē Kēlu.

Viens no uzdevumiem pirms pārbaudes spēlēm ar Portugāli bija tikt skaidrībā ar sākuma sastāvu, jo arī Eiropas līgā sastāvs tika plaši variēts. Turklāt šobrīd daži spēlētāji ir nomainījušies.

"Visi 14 spēlētāji, kas bija Portugālē, var spēlēt un iziet laukumā uz maiņu, ja tas būs vajadzīgs. Ir astoņi - deviņi spēlētāji, kas, ja nekas neatgadīsies, droši vien spēli sāks pamatsastāvā. Vārdus vēl nesaukšu, taču komandā droši vien to jau paši nojauš," teica Latvijas izlases galvenais treneris.

"Rezerves mums ir labas, un milzīgas starpības spēlētāju meistarībā starp nosacīto pamatsastāvu un rezervēm nav - kāds ir labāks blokā, kāds - servju uzņemšanā vai uzbrukumā. Vīzija ir. Pagaidām esmu apmierināts. Tikai aizsardzībā Eiropas līgā spēlējām labāk. Iespējams, ka tās vēl ir lielās slodzes sekas. Arī laika apstākļi ir ietekmējuši - gan karstums Latvijā, gan Portugālē, kur gaisa temperatūra ir tuva 40 grādiem," norādīja Kēls.

Latvijā savainojuma dēļ palikušais cēlājs Edvīns Skrūders arī jau atsācis fiziskās nodarbības.

Gatavojoties Eiropas meistarsacīkšu atlases turnīram augusta vidū, vēl paredzētas divas pārbaudes spēles ar Zviedriju. Tās notiks 7. un 8. augustā Sporta namā "Daugava".

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēļu kalendārs:

15.08.2018. 19:00 Izraēla - Latvija

19.08.2018. 19:00 Latvija - Igaunija 

05.-06.01.2019. Igaunija - Latvija

09.01.2019. Latvija - Izraēla

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu