Zemestrīcē Lombokas salā gājuši bojā vismaz 82 cilvēki

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sony Tumbelaka/AFP

Tūristu iecienīto Indonēzijas Lombokas salu satricinājusi spēcīga zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz 82 cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Ievainoto skaits mērāms vairākos simtos, ziņo glābēji no zemestrīces seku likvidēšanas komandas. Zemestrīcē sagrautas ēkas un bojāta infrastruktūra. Postījumi nodarīti arī netālu esošajā Bali salā.

ASV Ģeoloģijas dienesta (USGS) dati liecina, ka zemestrīce sasniegusi septiņu magnitūdu stiprumu un tās epicentrs atradies 10,5 kilometru dziļumā.

Indonēzijas Ārkārtas situāciju aģentūras pārstāvis pavēstījis, ka visvairāk postījumu nodarīts Lombokas galvaspilsētā Mataramā, kur vairākums sagruvušo ēku bijušas būvētas no nekvalitatīviem būvmateriāliem.

Zemestrīcei sekoja 14 pēcgrūdieni, no kuriem spēcīgākais bija 5,6 magnitūdas stiprs.

Pirms nedēļas Lombokas salu satricināja 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce, kas laupīja dzīvību 16 cilvēkiem.

Lombokas sala, kas atrodas 40 km attālumā no Bali, pateicoties saviem pārgājienu maršrutiem un pludmalēm, ir iecienīts tūristu galamērķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu