Latvijas orientēšanās izlasei 17.vieta PČ jaukto komandu sprinta stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas orientēšanās izlase svētdien Rīgā, Āgenskalna apkārtnē, 35.pasaules čempionāta ietvaros ieguva 17.vietu jaukto komandu sacensības sprinta stafetē.

Pirmo posmu veica Inga Dambe, kura ieņēma 17.vietu, bet nākamajā etapā Artūrs Pauliņš nokrita uz 19.pozīciju. Vadībā pēc diviem etapiem bija Zviedrija, kam Latvijas izlase zaudēja trīs minūtes un 11 sekundes.

Trešajā posmā Latviju pārstāvēja Andris Jubelis, pēc kura skrējiena pozīcija netika nedz samazināta, nedz palielināta. Latvija saglabāja 19.vietu, taču zviedri pārsvaru pār Latviju palielināja līdz četrām minūtēm un 21 sekundei.

Pēdējā etapā trasē devās Sandra Grosberga, kura spēja Latvijas izlasi pacelt par divām vietām un nodrošināt Latvijai 17.pozīciju. Noslēgumā Latvijas izlase no uzvarētājas Zviedrijas atpalika sešas minūtes un trīs sekundes.

Jaukto komandu sprinta stafetē uzvaru izcīnīja Zviedrija, otrajā vietā ierindojās Šveice, bet trešo pozīciju ieņēma Dānija. Starp Baltijas valstīm Igaunija izcīnīja visaugstāko jeb desmito pozīciju, bet lietuvieši palika 11.vietā.

Sacīkstēm bija pieteikušās 33 valstu komandas, bet finišēja 29.

Sestdien Vecrīgā notika pasaules čempionāta individuālās sprinta sacensības, kur dāmām uzvarēja dāniete Maja Alma, bet kungiem labākais bija šveicietis Daniels Hubmans.

Tikmēr no mājiniekiem labāko rezultātu sasniedza Grosberga, kura ieņēma 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Rūdolfs Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Pauliņš 33.vietā.

Pasaules čempionāts no 4. līdz 12.augustam notiks Rīgā un Siguldā. Sacensībās Latvijā tiek pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

Latvijas izlasē bez jau minētajiem sportistiem startēs arī 2012.gada pasaules čempions vidējā distancē Edgars Bertuks, kā arī Irita Puķīte, Līga Valdmane un Laura Vīķe.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Pēc svētdienas sacensībām Āgenskalnā dalībnieki pārcelsies uz Siguldu, jo nākamajā nedēļā tās apkārtnē tiks dalītas medaļas vidējā un garajā distancē, kā arī komandu stafetē, sacensībām notiekot meža apvidū.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisināsies arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notiks līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu