Sīrijas armija bombardē ''Islāma valsts'' džihādistus dienvidu tuksnesī

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sīrijas valdības spēki svētdien vakarā bombardēja džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kontrolē esošās tuksneša teritorijas valsts dienvidos netālu no Suveidas provinces, pavēstīja monitoringa organizācija.

"Bombardēšana un kaujas starp režīma spēkiem un "Islāma valsti" vakara gaitā kļuva intensīvākas un turpinās," sacīja Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) vadītājs Rami Aberrahmans.

"Režīms turpina virzīties uz priekšu ziemeļos un ziemeļaustrumos no Suveidas."

Šī militārā operācija varētu būt "sākums režīma ofensīvai, lai padzītu "Islāma valsti" no šīs "kabatas"" Badijas tuksnesī, sacīja Aberrahmans, piebilstot, ka šajā apvidū vērojama valdības karaspēka koncentrēšana.

Krievijai sarunās nav izdevies panākt vienošanos par to, lai "Islāma valsts" atbrīvo 30 druzu reliģiskās minoritātes civilistus, kas tika sagrābti gūstā pagājušajā mēnesī. Ķīlnieku sagrābšana notika pēc vairākiem koordinētiem uzbrukumiem Suveidas provincē, kuros dzīvību zaudēja aptuveni 250 cilvēki.

"Islāma valsts" svētdien nocirtusi galvu vienam no ķīlniekiem - kādam 19 gadus vecam studentam, vēstīja SOHR un tīmekļa medijs "Sweida24".

"Islāma valsts" vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur "kalifātu" un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret "Islāma valsti", grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu