Somijā karstuma mocītajiem pircējiem ļauj pārlaist nakti lielveikalā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kamēr Eiropu pārņēmis karstuma vilnis, lielveikals Helsinkos ļāvis simt pircējiem pārlaist nakti tā telpās, kur visu diennakti darbojas gaisa kondicionieri, vēsta aģentūra "Reuters".

Veikals "K-Supermarket" sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka pircēji, kas nerod glābiņu no karstuma, varēs pārlaist vienu nakti veikalā, kā arī saņemt vakariņas un brokastis. 

Foto: Reuters/Scanpix

Somijā, tāpat kā daudzās valstīs Eiropas ziemeļu daļā, mājokļos ir apkures sistēmas, bet tikai retajā dzīvoklī vai mājā atrodami gaisa kondicionieri, tāpēc no svelmes nevar paglābties ne iekštelpās, ne ārā.

Veikala pārstāve Marika Lindforsa sacīja, ka uzņēmums ideju smēlies no klientiem, kuri "jokojot teica, ka gribētu nakti pārlaist vēsā lielveikalā". 

Foto: Reuters/Scanpix

Eiropa piedzīvo vienu karstākajām vasarām pēdējo desmitgažu laikā. Kopš augusta sākuma Spānijā, Portugālē un Itālijā gaisa temperatūra pārsniedz +40 grādu atzīmi.

Portugālē 4. augustā fiksēts +46 grādu karstums, kas ir tuvu valsts oficiālajam karstuma rekordam +47,4 grādi. 

Spānijā karstums prasījis trīs cilvēku dzīvības - divi miruši no sirdstriekas Mursijas reģionā valsts dienvidaustrumos, savukārt trešais upuris ir kāds bezpajumtnieks Barselonā, ziņo BBC. 

Karstā laika un sausuma dēļ daudzviet plosās mežu ugunsgrēki. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu