Gulbis uzlabo savas pozīcijas ATP rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais vīru tenisists Ernests Gulbis jaunākajā pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis divas vietas un tagad atrodams 127.pozīcijā.

Pēc veiksmīga Vimbldonas čempionāta, kurā Gulbis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, viņš pasaules rangā pakāpās uz 109.vietu, manāmi pietuvojoties pasaules ranga pirmajam simtam, kur viņš iepriekš bija 2016.gada augustā.

Vēl pagājušajā nedēļā Gulbis cieta zaudējumu Toronto ATP "Masters 1000" sērijas tenisa turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Pērn Gulbis atkrita pat līdz pasaules ranga sestajam simtam, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu.

Tikmēr Latvijas tenisa otrā rakete Mārtiņš Podžus ATP rangā atguvis 23 vietas un šobrīd ieņem 563.vietu, bet valsts trešā rakete tagad ir Roberts Grīnvalds, kurš pakāpies uzreiz par 289 vietām un atrodas 1490.pozīcijā.

Artūrs Lazdiņš tikmēr zaudējis uzreiz 290 pozīcijas un atrodams 1594.vietā, kamēr pērn uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš pērn rudenī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, ieņem 1599.pozīciju.

Savukārt Jānis Podžus šobrīd ir 1695.pozīcijā, šo vietu dalot ar Krišjāni Stabiņu Starp latviešu sportistiem vēl Mārtiņš Rocēns ierindojas 1916.pozīcijā.

Tikmēr pasaules ranga desmitniekā notikušas nelielas izmaiņas. Līderpozīciju saglabājis Francijas atklātajā čempionātā uzvarējušais Rafaels Nadals, kurš Vimbldonā tika līdz pusfinālam, bet viņam joprojām seko titulētais šveicietis Rodžers Federers. Viņam prestižajā turnīrā negaidīti nācās piedzīvot zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Savukārt trešais rangā ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko argentīnietis Huans Martins del Potro, bet piektais tagad ir bulgārs Grigors Dimitrovs, kurš veicis rokādi ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisistu Kevinu Andersonu.

Septītajā pozīcijā atrodas horvāts Marins Čiličs, kuram seko austrietis Dominiks Tīms, kamēr devīto vietu ieņem amerikānis Džons Isners. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs no Serbijas.

Dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis piecas vietas un ieņem 243.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir 1055.vietā, kamēr rangā atgriezies Jānis Podžus, ieņemot 1527.pozīciju, bet Mikus Losbergs atrodas 1542.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu