Grieķijas ugunsgrēkos miris 91 cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Bojāgājušo skaits Grieķijas pagājušā mēneša ugunsgrēkos pieaudzis līdz 91, jo no dzīves pirmdien aizgājusi ugunsgrēkā ievainota 95 gadus veca sieviete, vēsta oficiālā ziņu aģentūra ANA. Sieviete nomira, neatguvusies no ugunsgrēkā gūtajiem apdegumiem.

Grieķijas vadība, kas izpelnījusies nopēlumu par reakciju uz ārkārtas situāciju, pirmdien nomainīja policijas un ugunsdzēsības dienesta vadītājus.

Par policiju un valsts drošību atbildīgais ministrs atkāpās jau pagājušajā nedēļā.

36 ugunsgrēkā cietušie joprojām atrodas slimnīcās, sešu stāvoklis ir kritisks.

Opozīcijas partijas pārmet valdībai, ka tā nav spējusi pienācīgā veidā brīdināt par briesmām un īstenot evakuāciju piekrastes kūrortā Mati, turklāt, izvēršoties traģēdijai, nav atklājusi upuru skaitu.

Ugunsgrēks trakoja ar tādu spēku, ka vairums cilvēku metās bēgt uz jūru tikai ar tām drēbēm vien, kas viņiem bija mugurā.

Policijas arodbiedrība aizvadītajā nedēļā norādīja, ka ugunsdzēsības dienests nav pienācīgā veidā informējis policiju par ugunsgrēka vietu, lai policija varētu šajā rajonā izvietot kontrolpunktus.

Rezultātā daudzi autovadītāji kļūdaini nosūtīti uz ugunsgrēka zonu un gājuši bojā, iestrēgstot Mati šaurajās ielās.

Valdība skaidro, ka milzīgā vēja ātruma dēļ nav pieticis laika efektīvas evakuācijas izvēršanai.

Nelegālās būvniecības dēļ, kas turpinājusies desmitgadēm, bēgšanas ceļi uz krastu bijuši nobloķēti, skaidro valdība.

Vides ministrija tagad sola, ka nelegālās būves, kuras vairākas administrācijas pieļāvušas apmaiņā pret soda naudām un iespējamām balsīm, Mati un citās no ugunsdrošības viedokļa bīstamās vietās, tiks nojauktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu