Lietuvas eksprezidenta Brazauska atraitnes dēls pieķerts nodokļu nemaksāšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/Scanpix

Bijušā Lietuvas prezidenta Aļģirda Brazauska atraitnes Kristīnas Brazauskienes dēls no pirmās laulības Ernests Butrims tiek turēts aizdomās par grāmatvedības datu viltošanu un peļņas nodokļa nesamaksāšanu 40 000 eiro apmērā.

Lietuvas Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienesta (FTT) un Ģenerālprokuratūras izmeklēšanā konstatēts, ka firma "Draugystes viešbutis", kas pārvalda Brazauskienei un viņas dēlam piederošo Viļņas viesnīcu "Crowne Plaza Vilnius" un kuras direktors ir Butrims.

Izmeklēšanā tika pārbaudīta portālā "15min.lt" publicētās ziņas, ka uzņēmums "Draugystes viešbutis" Floridā iegādājies divus nekustamos īpašumus - vienu 2010.gadā un otru 2013.gadā, bet 2016.gadā tos pārdevis apmēram divreiz dārgāk, gūstot peļņu vairāk nekā 200 000 eiro apmērā.

Par šo darījumu uzņēmumam Lietuvā bija jāsamaksā peļņas nodoklis 40 000 eiro apmērā, taču Butrims šo darījumu no Lietuvas nodokļu dienesta noslēpis.

Lieta nodota tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu