Kaspara Ansona pirmais skūpsts bijis ar viņa sievu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lisbee Stainton/privātais arhīvs

Portāls TVNET turpina rakstu sēriju, kurā aicina pašmāju slavenības atbildēt uz jautājumiem no vecās labās atmiņu klades. Šoreiz esam sazinājušies ar producentu un komponistu Kasparu Ansonu, lai noskaidrotu plašākai sabiedrībai nezināmus faktus par viņu.

Ja tu varētu pavakariņot ar vienu cilvēku – dzīvu vai jau aizsaulē aizgājušu – kurš tas būtu un kāpēc?

Ja varētu ar jebkuru, tad droši vien ar kādu no cilvēces skaļākajiem vārdiem, kāpēc gan ne? Muhameds vai Jēzus Kristus, varbūt Alberts Einšteins vai pat Ādolfs Hitlers. Domāju, ka būtu gana interesanti.

Vai tev kādreiz ir bijusi iesauka? Vari pastāstīt, kā un kāpēc tā radās?

Mani ir mēģinājuši saukt visās tipiskajās Kasparu iesaukās (Kasis, Kašelis, KasParKasPret),  tomēr mans uzvārds vienmēr ir uzvarējis. Cilvēki mani visbiežāk sauc par Ansonu, un man tas tīri labi patīk.

Atklāj par sevi vienu lietu, ko daudzi par tevi nezina!

Draugi, protams, to zina, jo es ar to lepojos - es esmu uzaudzis dziļos laukos, fermā! Bērnībā gāju uz ezeru peldēties kopā ar cūkām un suni. Tās ir skaistas atmiņas. Uz Rīgu pārcēlos tikai 18 gadu vecumā.

Ja tu varētu dot padomu sev, kad biji jaunāks, ko tu teiktu?

Grūti ko ieteikt, jo liekas, ka visam ir bijusi kāda jēga. Varbūt es gribētu būt iemācījies pa kādai valodai vairāk, jo vēlāk tas ir grūtāk un nav laika. Un ieteiktu sev vairāk sportot!

Ja tu uz dienu varētu kļūt par kādu citu cilvēku, kura dzīvē tu gribētu iejusties?

Es gribētu iejusties sava vecākā dēla lomā (3,5 gadus vecs). Man liekas, viņam tagad ir tāds vecums, kad viņš visu tik strauji uzsūc, izzina pasauli. Varētu būt interesanti.

Ko tu darītu, ja laimētu miljonu?

Es noteikti censtos savu darbu un ģimeni turēt tuvāk dabai, dzīvot laukos. Lielpilsētās ir vieglāk nopelnīt, protams!

Kas ir pēdējais cilvēks, ar kuru tu runāji pa telefonu?

Ar savu sievu! Nevarēju atrast zobu diegu! Izrādās, viņa paņēmusi līdzi četrus rullīšus un mājās vairs nav neviena.

Kad un kāds bija tavs pirmais skūpsts?

Tas arī bija ar manu sievu. Apmēram pirms 20 gadiem. Mēs gājām 8. klasē. Bija kaut kāda dzimšanas dienas ballīte! Es biju dzirdējis ka, ja ēd daudz šokolādi, tad gribas skūpstīties. Tad nu es mēģināju viņai piedāvāt konfektes visu laiku, un tas tiešām nostrādāja!

Kāds būtu tavs sapņu atvaļinājums?

Man gribas apceļot visu pasauli, secībai nav tik liela nozīme. Man patīk zemes, kurās vēl ir dzīva vietējā kultūra, kur ir izteikta vietējā virtuve, mūzika. Tomēr tā ir izzūdoša lieta.

Kurā slavenībā tu biji ieķēries bērnībā?

Manā bērnībā vēl nebija interneta, līdz ar to klausījos, kas bija pieejams platēs vai vēlāk kasetēs. Tad nu laikam arī tā pieķeršanās sanāca vairāk saturam, nevis vizuālajam tēlam. Kad biju tīnis, tad, protams, parādījās visādi seriāli. Kaut kā nespēju atcerēties, ka būtu kādā slavenībā ieķēries. Varbūt tā ir mūsdienu problēma vairāk?

Kas ir pēdējā filma, kuru tu redzēji kino un kāpēc?

Uz kīno reti sanāk iet. Bet mēs mēdzam taisīt mājās kino vakarus ar popkornu. Parasti mēs skatāmies animācijas filmas - pēdējā bija "Meklējot Doriju".

Ja tu būtu reperis, kā tu sevi dēvētu?

Trobells būtu mans skatuves vārds.

Ja tev varētu būt viena superspēja, kas tā būtu?

Redzēt cilvēkus plikus. Man liekas, tas katru manu dienu padarītu par jautru notikumu.

Kurš ir tavs mīļākais seriāls?

"Trailer Park Boys". Man patīk tādi joki, es tur neko nevaru darīt.

Kurš pašmāju vai Holivudas aktieris atveidotu tevi filmā par tavu dzīvi?

Leonardo di Kaprio. Pirms daudziem gadiem es biju ceļojumā uz Maroku. Iegāju kādā apģērbu bodītē, un pārdevējs jautāja vai es neesot aktieris? Vai es gadījumā neesmu Leonardo di Kaprio? Vēlāk, kad gāju ārā no veikala ar pilniem maisiem, sapratu, ka esmu apvests ap stūri. Šo frāzi viņš noteikti visiem teica.

Ja tev pēkšņi būtu pilnībā brīva diena, ko tu darītu?

Es visu mūžu esmu bijis pats sev direktors, tā ka brīva diena ir jebkura, kuru gribu. Jāatzīst, ka nemaz nav tik viegli piespiest sevi strādāt, ja var arī nestrādāt. Domāju, ka tas ir grūtāk, kā būt kādā sistēmā, kas palīdz savākties!

Vai tev ir mājdzīvnieki? Kā viņus sauc?

Man ir kaķis - Lirika Ansone. Mēs sakām, ka tas ir bišķšķirnes, bet nu droši vien jau, ka bezšķirnes! Uz ielas dubultnieku viņai netrūkst.

Kas ir tavs mīļākais dzēriens?

Sarkanais vīns. Esmu arī mēģinājis pats gatavot vīnu, bet no Latvijā pieejamiem augļiem. Tas, protams, vairs nav mans mīļākais dzēriens!

Kas ir tavs mīļākais ēdiens?

Pasta! Gandrīz visos restorānos ņemu pastu, ja ir pieejama. Laikam esmu itāļu virtuves piekritējs, ja jau pasta un sarkanvīns. Bet man arī ļoti garšo Āzijas un Austrumu virtuve, it īpaši Indijas. Ēdiens man ieņem lielu lomu arī ceļojumu izvēlē. Ļoti patīk zemes ar izteiktu vietējo garšu.

Ja tu varētu pārvērsties par vienu dzīvnieku, kurš tas būtu?

Domāju, ka kāds liels putns. Ērglis varbūt. Būtu interesanti palidināties un izbaudīt brīvību!

Kas ir pēdējā lieta, kuru tu nopirki?

Online kursu par dziesmu rakstīšanu. Nostrādāja uz mani kaut kāda reklāma "feisbukā". Noskatījos, un bija par īsu, bet par nākamo kumosu atkal prasa piemaksāt. Nu tā tas viss ir iekārtots!

Kura pašmāju slavenība tev simpatizē? Kāpēc?

Grūti man šito atbildēt. Esmu pārāk iekšā Latvijas “šovbiznesā”.

Ko tu sevī gribētu izmainīt?

Visiem jau ir kādas rakstura iezīmes, kas pašiem traucē. Es gribētu būt apveltīts ar labākām runas spējām. Man ir grūti runāt daudzu cilvēku priekšā un skaidri izteikties.

No kā tu baidies?

No augstuma, no šaurām, tumšām vietām.

Kas ir tava labākā īpašība?

Spēja būt smieklīgam. Es vismaz ceru, ka man tāda piemīt

Kas ir tava sliktākā īpašība?

Citu cilvēku noniecināšana, lai pats justos labāks. Es nezinu, vai es tā daru vairāk kā citi, bet es tā daru un zinu, ka no tā jātiek vaļā.

Kas ir tava mīļākā filma?

Šķiet, ka tādas gan man nav. Ir, protams, kaut kas kas ļoti iespiedies atmiņā no bērnības, bet nedomāju, ka atkārtoti skatoties tas būtu tikpat iespaidīgi.

Kas ir pēdējā grāmata, kuru tu izlasīji?

Es nelasu daiļliteratūru nemaz. Bet man patīk lasīt dažādas instrukcijas. Pēdējais bija par to, kā būvēt māju no māla salmiem un grants. To visu samaisa kopā un sanāk kaut kas loti izturīgs, bet videi draudzīgs. Varbūt kādu dienu izmēģināšu.

Kura ir tava mīļākā vieta Latvijā?

Vieta, no kurienes es nāku, - Zebrene. Es gan iedomājos, ka būtu stilīgi to nosaukt par "The Brene". Es uz turieni braucu gandrīz katru nedēļas nogali.

Cik daudz laika tu velti miegam?

Ar miegu man ir visādi gājis. Bija periods dzīvē, kad gāju gulēt agri no rīta un cēlos pēcpusdienā. Tas bija loti traki. Izmēģināju visādas tautas medicīnas labam miegam, tad ķēros arī pie miegazālēm, bet beigās visu atrisināja bērnu piedzimšana. Viņi pamodinās agri no rīta, lai vai kas. Tagad regulāri ceļos ap 7:30, un man tas patīk!

Kuri ir tavi mīļākie svētki?

Ziemassvētki!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu