Neparasta kampaņa: tūkstošiem mātes masveidā zīda bērnus publiskā pasākumā Filipīnās

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Sipa/Scanpix

Diadēmas, supervaroņu krekliņi... Nedēļas nogalē Filipīnās notika masu pasākums, kurā tūkstošiem filipīniešu mātes publiski baroja savus bērnus ar krūti. Kampaņas mērķis bija pievērst valdības uzmanību tam, ka mātes piens palīdz cīnīties pret bērnu mirstību.

Vairāk nekā 1500 sievietes, ģērbušās supervaroņu krekliņos un ar diadēmām uz galvas, pulcējās Manila stadionā un deju mūzikas pavadījumā zīdīja savus bērnus. Publiskā kampaņa notika, lai atbalstītu sievietes, kas bērnus baro ar krūti, un uzsvērtu, cik svarīgi zīdainim ir uzņemt mātes pienu jau no dzimšanas līdz sešu mēnešu vecumam, ko atbalsta arī Pasaules Veselības Organizācija un Apvienoto Nāciju Bērnu Fonds.

“Barošana ar krūti ir mīlestības paušana. Tas ir sarežģīti, bet mēs to darām mīlestības vārdā,” teica kāda trīsdesmit astoņus gadus veca grūtniece, nekustamā īpašuma menedžere, divu puiku - piecus gadus un 11 mēnešu vecu – māmiņa, kura bija ģērbusies mammas-supervarones kostīmā.

Saskaņā ar pētījumiem, kā informē “Inquirer.net” un “Time.com”, 3 no 5 mazuļiem netiek zīdīti ar mātes pienu, un tas palielina priekšlaicīgas nāves risku. 2016. gadā, Filipīnās, no 1000 bērniem divdesmit septiņi mira pāragrā nāvē, nesasniedzot 5 gadu vecumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu