Baltijas bundzinieku samits Rīgā pulcēs 300 mūziķu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

​19. augustā 11. novembra krastmalā notiks ceturtais Baltijas bundzinieku samits, kurā vienuviet pulcēsies aptuveni 300 sitaminstrumentālisti, informē samita rīkotāju pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Pasākumā piedalīsies gan pašmāju, gan ārvalstu bundzinieki, savukārt īpašo viesu statusā būs ASV, Ungārijas un Polijas sitaminstrumentu spēles pārzinātāji.

Visas dienas garumā notiks bundzinieku meistarklases, Latvijas labāko sitaminstrumentālistu paraugdemonstrējumi, aktivitātes visjaunākajiem bungotājiem, kā arī darbosies bungu rings, kurā sacentīsies bērni, jaunieši un pieaugušie.

Bundzinieku samita kulminācija būs "Lielais vakara koncerts", kas sāksies plkst.20. Tajā visi bundzinieki kopā izpildīs dažādus ritmus un spēlēs līdzi populārām dziesmām. Koncerta galvenie viesi būs Maiks Terrana no ASV un Gergo Borlai no Ungārijas.

Tāpat pasākumā viesosies ielu teātris "V.O.S.A. Theatre" no Čehijas, maršējošie bundzinieki "Drumline Latvia", Korejas bundzinieku grupa "Tako", Nila Īles jaunā grupa "Kanisaifa" un "DJ Vento". Uz samita mazās skatuves uzstāsies bundzinieku grupa "The Clicks JR", bundzinieks Igors Faleckis no Polijas, kā arī Andžeja Grauda bungu skolas bērnu grupas un citi pašmāju meistari.

Visa pasākuma garumā speciālos stendos ikviens varēs apgūt bungu un perkusiju spēles pamatus, iepazīt un izmēģināt bungu industrijas jaunākos izstrādājumus un piedalīties vēl citās aktivitātēs. Darbosies arī amatnieku darinājumu tirdziņš.

"Baltijas bundzinieku samits pāris gadu laikā izaudzis no mazas, šķietami utopiskas idejas līdz skaļākajam pasākumam Baltijas valstu bungu spēles vēsturē. Man ir milzīgs prieks, ka, neskatoties uz grūtībām, ar kurām sastapāmies sākumā, esam izturējuši un vairs nevienam nekas nav jāpierāda. Ar katru gadu vēlamies šo pasākumu pacelt arvien jaunā kvalitātē," par gaidāmo pasākumu sacīja tā organizētājs, bundzinieks Andžejs Grauds.

Reģistrēties bundzinieku samitam un iegūt papildu informāciju par pasākumu var interneta lapā "drumsummit.lv". Gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem ieeja pasākumā būs bez maksas.

Pasākumu organizē Andžeja Grauda bungu skola un atbalsta Rīgas Dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu