"Novalpina Capital" vēlas "izspiešanas" ceļā atpirkt "Olympic Entertainment Group" akcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Igaunijas azartspēļu operatora "Olympic Entertainment Group" (OEG) lielākā īpašniece Luksemburgas investīciju kompānija "Novalpina Capital" nolēmusi izmantot tā dēvēto izspiešanas procedūru, lai atpirktu visas akcijas no mazākuma akcionāriem.

OEG valde informējusi Tallinas biržu, ka saņēmusi pieteikumu no OEG akcionāra, "Novalpina Capital" meitasuzņēmuma "Odyssey Europe" par mazākuma akcionāriem piederošo akciju atpirkšanu par cenu 1,40 eiro par akciju saistībā ar plānoto OEG apvienošanu ar "Odyssey Europe".

Šādu "izspiešanas" procedūru paredz Igaunijas Komerclikums gadījumā, ja lielākā akcionāra īpašumā ir vismaz 90% akciju.

OEG valde pašlaik gatavo uzņēmuma akcionāru ārkārtas sanāksmi, kurā paredzēts pieņemt lēmumu par "izspiešanas" procedūras izmantošanu.

OEG paziņojumā Tallinas biržai teikts, ka "Odyssey Europe" pieder 136 630 452 OEG akcijas jeb vairāk nekā deviņas desmitdaļas akciju. Savukārt Tallinas biržas interneta vietnē teikts, ka ""Odyssey Europe" 4.augustā piederēja 89,46% OEG akciju.

Jau ziņots, ka Igaunijas Harju apriņķa tiesa piektdien aizliedza palielināt OEG pamatkapitālu. "Novalpina Capital" bija iecerējusi pamatkapitāla palielināšanas ceļā kļūt par vairāk nekā 90% OEG akciju īpašnieci.

"Novalpina Capital" meitaszuņēmums "Odyssey Europe" aprīlī un maijā 'īstenoja akciju brīvprātīgo atpirkšanas piedāvājumu.

Piedāvājuma ietvaros "Odyssey Europe" arī noslēdza vienošanos par akciju atpirkšanu ar Armina Karu kompāniju "HansaAssets", kam piederēja 45% akciju, un Jāna Korpusova uzņēmumu "Hendaya Invest", kam piederēja 18,9% akciju. Tā kā akcijas tika atpirktas par piedāvājuma cenu 1,90 eiro par akciju, Karu par akcijām saņēma 129,9 miljonus eiro, bet Korpusovs - 54,6 miljonus eiro.

Investīciju kompānijas "Trigon Asset Management" un "East Capital" paziņoja, ka uzskata piedāvājuma cenu 1,90 eiro par akciju par pārāk zemu, tāpēc nolēma savas akcijas nepārdot.

OEG ir lielākais azartspēļu uzņēmums Baltijas valstīs, un darbojas arī Itālijā, Slovākijā un Maltā.

Karu un Korpusovs nodibināja OEG 1993.gadā.

OEG akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā.

Luksemburgā reģistrēto "Novalpina Capital", kas ir "Novalpina" grupas mātesuzņēmums, 2017.gadā nodibināja Stīvens Pīls, Stefans Kovskis un Bastians Likens, kuri iepriekš darbojās Lielbritānijas investīciju kompānijā "TPG Capital".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu