Prince «N.E.W.S.» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mākslinieks, kas visbiežāk pazīstams kā Prinss (Prince), laidis klajā jaunu studijas ierakstu «N.E.W.S.», kas kārtējo reizi pārsteidz klausītāju ar interesantu un radošu albuma koncepciju.

Prince «N.E.W.S.»

(NPG (Big Daddy))

9/12

Šoreiz Prinss piedāvā četrdaļīgu instrumentālās mūzikas kokteili, kura saturiskais atšifrējums slēpjas nosaukumā «N.E.W.S.» jeb North, East, South, West (ziemeļi, austrumi, dienvidi un rietumi)...

Mākslinieka iepriekšējais veikums, 2001. gada reliģiska satura darbs «Rainbow Children» zināmā mērā aizsāka Prinsa aizraušanos ar fusion/jazz. Mākslinieka jaunākais veikums ir solis tālāk arī no savas kolorītās personības kultivēšanas, proti, viņš atteicies no sava vokāla izmantošanas un vizuālā tēla iestrādes uz albuma vāciņa.

«North» sākas ar slepojošu bass gājienu, wah wah ģitāras akordiem un saksofona solo iespēlēm, kas pulsējošā ritmā turpinās deviņas minūtes, līdz pārtop mierīgā saksofona solo klavieru pavadījumā. «East», kas tāpat kā pārējās kompozīcijas ir precīzi 14 minūtes garš, sākas ar dziļdomīgām sintezatora skaņām, kurām drīz pievienojas ritms un vēlāk arī saksofona improvizācija. Austrumnieciski motīvi un Prince savdabīgā smagā ģitāra piešķir skaņdarbam nedaudz artistisku un pat psihodēlisku piegaršu, kas «East» vidū pāraug vitālā funk. «South» sākas kā klasiska liriska Prinsa balāde ar smeldzīgu saksofona solo, kas pēc četrām minūtēm pāraug pulsējošā funk bītā, ko noslēdz «Purple Rain» cienīgs mākslinieka ģitāras solo.

Prince «N.E.W.S.»
Prince «N.E.W.S.» Foto: Publicitātes foto

Albuma pēdējā kompozīcija «West» ir kārtējais funk stilā ieturētais skaņdarbs ar wah wah ģitāras akordiem un kārtējo saksofona solopartiju. Dziesmas vidū parādās Stīvija Vondera (Stevie Wonder) 1970. gadu daiļradei raksturīgas elektrisko ērģeļu skaņas, līdz ieraksts noslēdzas ar stīgu grupas un klavieru saspēli.

Kopumā var apbrīnot Prinsa spēju produktīvi un interesanti strādāt, ņemot vērā viņa 80. gadu lielākā muzikālā sāncenša Maikla Džeksona (Michael Jackson) radošās dzīves likteni...

Izdošanas datums 22.07.2003.


Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu