Mārtiņš Gulbis: Kopš treniņnometnes sākuma esam spēruši platu soli uz priekšu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkjelgava.lv

Latvijas U-16 izlases basketbolisti kopš treniņnometnes sākuma jūlija pirmajās dienās ir spēruši platu soli uz priekšu visos aspektos, pirms starta Eiropas čempionātā norādījis komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Latvijas U-16 izlases basketbolisti piektdien Serbijas pilsētā Novisadā sāks dalību Eiropas čempionātā kadetiem.

"Kopš 2.jūlija, kad sākās treniņnometne, esam spēruši platu soli uz priekšu visos aspektos – gan darba kultūrā un attieksmē pret basketbolu, gan darbību ātrumā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Gulbi.

"Bija labas pārbaudes spēles ar Izraēlas komandu, sliktas - ar Ukrainas vienību, kas bija negaidīti vāja. Toties ļoti vērtīga bija Baltijas kausa izcīņa, kur uzskatāmi parādījās mūsu lielākā problēma - pretinieku atbloķēšana pie groziem. Pēdējos treniņos un treniņspēlē ar "Latvijas Universitāti" īpaši piestrādājām pie šī elementa," skaidroja treneris, kurš nosaucis 12 basketbolistus, kuri dosies uz Eiropas čempionātu.

"No trīspadsmit kandidātiem, kuri piedalījās pēdējā treniņciklā, mājās paliek Kaido Liepiņš-Liepa. Perspektīvs puisis, kuram ir lieliskas iespējas pēc diviem gadiem iekļūt U-18 izlasē, tomēr patlaban treneru kolektīvā bijām vienisprātis, ka konkrētajā komandas modelī noderīgāki būs viņa konkurenti," norādīja Gulbis.

Latvijas kadeti pārbaudes spēlēs ar 86:72 un 89:87 uzvarēja Izraēlas vienaudžus, kā arī ar 91:51 un 107:63 apspēlēja ukraiņus. Pēc tam Baltijas kausā ar 71:83 tika zaudēts Lietuvai, ar 89:47 sagrauta Zviedrija, kā arī ar 78:82 ciesta neveiksme pret Igauniju.

Eiropas U-16 čempionātā Latvijas komandas pretinieki B grupas turnīrā būs Nīderlandes, Serbijas un Spānijas basketbolisti.

Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām (Lietuva, Izraēla, Slovēnija, Melnkalne). Astotdaļfināla uzvarētāji cīnīsies par 1.-8.vietu, bet zaudētāji par 9.-16.vietu.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases kandidāti: Toms Skuja ("Rīga"/"Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars"/"VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš ("VEF skola"), Noa Viljamsons, Ričards Daniels Vanags (abi - "Rīga"/A.Kraukļa BS), Raimonds Čudars ("Rīga"/"Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga"/DSN), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu