Traģiska avārija Igaunijā: latvieša vadīts kravas auto saduras ar "golfu" un aizdegas

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/Scanpix

Pirmdienas, 6.augusta, vakarā Igaunijā notikusi smaga avārija. 48 gadus veca Latvijas vadītāja iedzīvotāja vadītais kravas auto Raplas apriņķī uz Tallinas-Pērnavas šosejas sadūrās ar "Volkswagen Golf" vieglo automašīnu un aizdegās, vēsta portāls "Postimees". Avārijā gāja bojā "golfa" 29 gadus vecais vadītājs, kurš nebija piesprādzējies.

(Papildināta ziņa.)

Kravas auto vadītājs guva traumas, taču izdzīvoja. Viņš nogādāts slimnīcā.

Saskaņā ar vietējo mediju rīcībā esošo informāciju, kravas auto vadītājs no Latvijas nebija dzēris. 

Tiek uzskatīts, ka vieglā automašīna, dodoties Pērnavas virzienā, iebrauca pretējā joslā, norāda Raplas apriņķa policijas pārstāvis Alars Smirnovs.

"Nezināma iemesla dēļ vieglais automobilis iebrauca pretējā braukšanas joslā. Kravas auto vadītājs, kurš devās virzienā no Pērnavas uz Tallinu, nespēja izvairīties no sadursmes," skaidro policijas pārstāvis. "Izmeklēsim, kāpēc vieglais auto iebrauca pretējā joslā."

"Autovadīšana pieprasa rūpīgu koncentrēšanos. Ja vadītājs pie stūres ir aizņemts ar ko citu, viņš vairs nevar koncentrēties uz galveno uzdevumu - droši nonākt galamērķī," uzsver Smirnovs.

Avārijas vietā maksimālais atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, "Volswagen Golf" vadītāja uzmanība, visticamāk, uz brīdi bija novērsta no ceļa. Viņš nebija piesprādzējies un sadursmes brīdī tika izsviests no auto.

Ekspertīzē noskaidrosies, vai vieglā automobiļa vadītājs bija dzēris.

"Volswagen Golf" automašīnu izmantoja kāds taksometru uzņēmums. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu