Krievu skolu "aizstāvja" aizturēšana neliedz viņam kandidēt Saeimas vēlēšanās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Likumā nav noteikts ierobežojums pretendēt uz Saeimu aizturēšanas gadījumā, tāpēc Drošības policijas (DP) veiktā Latvijas Krievu savienības (LKS) valdes locekļa un kandidāta uz Saeimu Iļja Kozireva aizturēšana neliedz viņam pretendēt uz deputāta amatu.

Kā norādīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa, viens no likuma ierobežojumiem attiecas uz sodītām personām par tīšu noziedzīgu nodarījumu.

Šādā gadījumā par attiecīgu tiesas spriedumu ziņas CVK sniedz Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs.

Kā ziņots, DP Kozireva aizturēšanu veica 6.augustā aprīlī sāktajā kriminālprocesā par iespējamām prettiesiskām darbībām 31.martā notikušās "Vislatvijas vecāku sapulces" laikā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kozirevs ir viens no LKS Saeimas deputātu kandidātiem rudenī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās. Sarakstā viņš minēts kā SIA "Comtel" tehniskais direktors un LKS valdes loceklis.

Neminot personas vārdu, DP apliecināja, ka personas aizturēšana notikusi aprīlī sāktajā kriminālprocesā ar 31.martā organizētās tā dēvētās Vislatvijas vecāku sapulces laikā izdarītajiem iespējamajiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Jau vēstīts, ka pavasarī lietā figurēja piecas personas, tostarp, prokrieviskais aktīvists Vladimirs Lindermans un LKS līdere Tatjana Ždanoka. Lindermanu DP tur aizdomās pēc Krimināllikuma panta par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu. Tāpat viņam inkriminē darbību, kas vērsta pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu. Viņš tiek turēts aizdomās arī par masu nekārtību organizēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu