Ankipāns: pakāpeniski atrodam savu spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas ļoti daudz strādā, pakāpeniski atrodot savu spēli, pēc pirmdien aizvadītās pārbaudes cīņas norādīja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" pirmdien Ņižņijnovgorodā Gubernatora kausa mačā ar rezultātu 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo" vienību, tiekot pie pirmā panākuma turnīrā, jo svētdien pirmajā spēlē ar 1:4 zaudēja Mika Indraša pārstāvētajai Maskavas "Dinamo".

"Mēs ļoti daudz strādājam, arī pie fiziskās kondīcijas un pakāpeniski atrodam savu spēli," pēc pirmdienas mača Ankipāna teikto citē Krievijas mediji.

"Pirmajā spēlē pret Maskavas "Dinamo" arī labi turējāmies, tomēr nedaudz pietrūka," piebilda treneris.

Rīgas kluba vārtus pirmdien sargāja Maksims Tretjaks, kurš komandā ir ar pārbaudes laika līgumu.

"Tretjaka veiksmīgā spēle man nav pārsteigums, jo viņš jau mēnesi ar mums ir labi trenējies, radot konkurenci vārtsargu līnijā," par vārtsargu sacīja Ankipāns.

Tretjakam, kurš ir leģendārā PSRS izlases vārtsarga un tagad Krievijas Hokeja federācjas prezidenta Vladislava Tretjaka mazdēls, šī bija pirmā spēle Rīgas kluba kreklā.

"Protams, biju nedaudz satraucies, taču centos, lai šis satraukums nepāraugtu drebuļos. Vajadzēja mierīgi iet vārtos un nospēlēt. Liels paldies partneriem, jo viņi ļoti bieži gūlās zem ripām un man palīdzēja. Šī bija komandas uzvara," pēc panākuma sacīja 21 gadus vecais vārtsargs.

Tretjaks neslēpa, ka ir jau iejuties komandā. "Lieliski puiši, teicams treneru štābs, runājam uzreiz trīs valodās - latviski, krieviski un angliski," bilda vārtsargs.

Rīgas klubs otrdien pārbaudes turnīrā spēkosies ar mājinieci Ņižņijnovgordas "Torpedo". Pēc tam ceturtdien sekos spēle pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet turnīrs tiks noslēgts piektdien pret Maskavas "Spartak", kurā gaidāmajā sezonā spēlēs Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Uz pārbaudes turnīru rīdzinieki devušies ar trim vārtsargiem, desmit aizsargiem un 19 uzbrucējiem.

Turnīrā sešas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidroti Gubernatora kausa ieguvēji.

Gatavojoties 2018./2019.gada KHL sezonai Rīgas komanda piedalīsies arī tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā "Arēnā Rīga", kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot desmit pārbaudes mačus.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu