Poļu tūristi atrasti miruši pēc lidmašīnas avārijas Aļaskas kalnos

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Glābēji pirmdien Aļaskas Denali nacionālā parka teritorijā atrada četru cilvēku mirstīgās atliekas. Tas notika pusotru dienu pēc tam, kad avarēja tūristu lidmašīna, kurā virs kalnu virsotnēm tika pārvadāti poļu atpūtnieki, vēsta aģentūra AP.

Avārija notika apmēram 23 kilometru attālumā no Denali - Ziemeļamerikas augstākā kalna. Pēc avārijas pilots Kregs Leisons ar satelīttelefona starpniecību ziņoja, ka pasažieri ir cietuši, taču savienojums pārtrūka pirms viņš spēja sniegt sīkāku informāciju.

Vēl viens cilvēks nav atrasts, taču nav cerību, ka viņš izdzīvojis.

Avārija notika sestdienas vakarā. Lidmašīnā bija guļammaisi, pārnēsājama plīts un pārtika, dodot cerības, ka pilots un pasažieri varētu izdzīvot par spīti bargajiem laika apstākļiem un stāvajām kalnu nogāzēm.

Mākoņainā laika un nokrišņu dēļ glābēji avārijas vietu atrada tikai pirmdien. Glābēji ar virvi nolaidās no helikoptera un sāka rakties cauri sniegam, kas bija avarējušajā lidmašīnā. Zem sniega kārtas tika atrastas četru cilvēku mirstīgās atliekas. Nebija redzami pēdu nospiedumi vai citas pazīmes, kas liktu domāt, ka pasažieriem izdevās izkļūt no lidaparāta.

Domājams, ka slikto laika apstākļu dēļ mirušos cilvēkus un lidmašīnas atlūzas no kalniem varēs aizgādāt tikai nedēļas otrajā pusē vai vēlāk.

Denali nacionālā parka darbinieki cenšas sazināties ar bojāgājušo ģimenēm Polijā, tāpēc viņu vārdi publiski vēl netiek nosaukti.

Alpīnisma sezona Denali nacionālajā parkā beidzas ap jūlija vidu, jo, laikam kļūstot siltākam, sniegs sāk kust un sākas šļūdoņi. Taču pēc sezonas beigām turpina kursēt tūrisma lidmašīnas, kas nosēžas kalnos un ļauj atpūtniekiem nedaudz pastaigāt pa sniegoto kalnu reģionu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu