Japānai tuvojas spēcīgs taifūns

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas pamatteritorijas virzienā otrdien pārvietojas spēcīgs taifūns, kuram dots nosaukums "Shanshan", ziņo sinoptiķi, brīdinot par stipru lietu, spēcīgiem vējiem un augstiem viļņiem.

Tiek prognozēts, ka šīs sezonas 13.taifūns Japānas pamatteritorijas austrumu piekrasti sasniegs ceturtdienas rītā. Vētrā viļņu augstums Kanto reģiona piekrastē var sasniegt desmit metrus.

Plkst.9 pēc vietējā laika vētras centrs atradās 430 kilometrus uz ziemeļiem-ziemeļaustrumiem no Ogasavaras salām un pārvietojās ziemeļu-ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu 20 kilometri stundā. Vēja ātrums sasniedza 126, bet brāzmās - 180 kilometrus stundā (attiecīgi 35 un 50 metrus sekundē), paziņoja Meteoroloģiskais dienests.

Japāna šobrīd vēl tika atgūstas pēc šīs vasaras smagajiem plūdiem un svelmes.

Pirms mēneša spēcīgās lietusgāzes Japānas rietumos izraisīja plūdus un zemes nogruvumus. Dzīvību zaudēja 225 cilvēki, 11 ir pazuduši bez vēsts.

Jūlija svelmē, kad gaisa temperatūra sasniedza 40 grādus, nepārciešot karstuma dūrienu, dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 cilvēki, liecina varasiestāžu aplēses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu