Autoceļu uzturētāja dividendes novirzīs autoceļu uzturēšanai un tehnikas iegādei

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VAS Latvijas autoceļu uzturētājs

Satiksmes ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts paredz, ka VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) dividendes 2,63 miljonu apmērā par 2017. gadu novirzīs autoceļu uzturēšanai un autoceļu uzturēšanas tehnikas atjaunošanai. Šodien, 7.augustā, minēto rīkojumu apstiprinājusi valdība, informē Aivis Vincevs, Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību speciālists.

LAU dividendēs izmaksājamā peļņas daļa par 2017. pārskata gadu ir 2 639 938 EUR, no kuriem 70% jeb 1 847 957 EUR tiks novirzīti valsts autoceļu uzturēšanas darbu veikšanai, lai sakārtotu ūdens atvades sistēmu vairāk nekā 50 autoceļu posmiem.

Šo darbu veikšana nepieciešama, lai novērstu apgrūtinājumus autoceļu caurbraucamībai, kas rodas pēc ilgstošākiem lietus periodiem un atkušņu laikā. Šajos autoceļu posmos šobrīd ir apgrūtināta ūdens atvade no autoceļu brauktuves, kā rezultātā zūd autoceļu seguma nestspēja un tie kļūst grūti izbraucami. Autoceļu posmos tiks atjaunotas caurtekas, tīrīti un rakti novadgrāvji, noņemts nomaļu apaugums, atsevišķos posmos - veikts braucamās daļas seguma iesēdumu un bedru remonts. Darbi prioritāri tiks veikti uz valsts vietējiem un reģionālajiem autoceļiem ar grants segumu, kur notiek intensīva sabiedriskā transporta, skolēnu autobusu un lauksaimniecības tehnikas kustība.

Savukārt 30% no dividendēs izmaksājamās peļņas daļas par 2017. gada pārskata gadu jeb 791 981 EUR tiks izmantoti, lai valsts autoceļu uzturēšanai iegādātos četras universālās kravas automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un pretslīdes materiāla kaisītājiem, kā arī cita ceļu uzturēšanas tehnika. Jaunas tehnikas iegāde nepieciešama, lai visā Latvijas teritorijā nodrošinātu valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu veikšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajā darbu uzsākšanas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu