Nigērija tērējusi valsts naudu, lai dzimtenē no PK atgrieztu cilvēkus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nigērija iztērējusi aptuveni vienu miljonu ASV dolāru, lai no Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra futbolā, kas risinājās Krievijā, dzimtenē atgrieztu tur iestrēgušos nigēriešus, vēsta "Daily Trust".

Šādu ziņu medijam atklāja Nigērijas ārlietu ministrs Džefrijs Onjema. 

Uz Krieviju devās divas lidmašīnas. Pirmajā tika uzņemti un Nigērijā nogādāti 155 cilvēki, kuri dzimtenē atgriezās 20. jūlijā. Otrajā lidmašīnā atradās 200 cilvēku un mājās viņi tika nogādāti 5. augustā. 

Ministrs arī norādīja, ka šajās lidmašīnās vieta atradusies arī 17 Ganas iedzīvotājiem un viņi aizvesti uz dzimteni. Pēc Onjemas teiktā noprotams, ka Nigērija tādā veidā centusies parādīt savu «lielā brāļa» lomu Āfrikā. 

Katrs no avioreisiem Nigērijai izmaksājis 500 tūkstošus ASV dolāru. 

Onjema izteicās, ka liela daļa nigērieši uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru nedevās futbola dēļ, bet gan meklēt patvērumu Eiropā. Viņš arī norādīja, ka valsts cenšas darīt visu, lai Nigērijas iedzīvotāji par katru cenu nepamestu valsti labākas dzīves meklējumos Vecajā kontinentā. 

Paši futbola līdzjutēji gan pauduši, ka ceļojumu aģentūras viņiem atteikušas atpakaļceļa biļetes. 

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs noslēdzās 15. jūlijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu